alcaym adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

Mükellefiyet kaydını vergi dairesi bu ay için açıp kapayacak dikkat edin geçmişe açmasınlar. Sizlik bir durum yok sicil servisi açacak.

Beyan 4 şekilde verilebilir: taahütlü posta, elden yüz yüze, e-beyanname verme talep formu doldurup kod, şifre, parola alarak. Bu durumda Java ve EBP kurup paketleyip gib e-beyanname modülünden browse edip göndermek gerek. Ama en kolayı işi bilen bir mali müşavir. Capital MM ve Bağımsız Denetim A.Ş. Yavuz bey'i arayabilirsiniz. Selamımı söyleyin oldukça tecrübeli 0532 295 71 00.

Varlık barışı vergisini ödemeden müfettişe bahsetmeyin.

Varlık barışında müfettişler de direnmeye başladı ama vergilere dava açınca mahkeme açısından iyi bir iptal sebebi.
Hocam mükellefiyet açılış tarihi sorun olmasın diye önce sicilden mükellefiyet kaydı açtırsak ve sonrasında dilekçemizi versek olur mu yoksa olması gereken prosedür önce dilekçe sonra sicil kaydı mı? Teşekkürler şimdiden.

hdm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar,

Bugün @alcaym; üyenin paylaştığı dilekçeyi doldurarak vergi dairesine verdim. Dilekçeyi kayda geçirdiler. dilekçeyi aldıktan sonra sicil bölümüne mükellefiyet açtırmak için yönlendirdiler. Gittim orasıda muhasebeciniz/yada kendiniz internet üzerinden açın dediler. Vergi Müfettişi ile de yarın görüşmeye gideceğim. Şu an bu şekilde kaldım. daha önce bu işlemleri yapmış olan arkadaşlar @emirhan26 varsa yardımcı olur musunuz şu an itibari ile nasıl tamamlayabilirim işlemleri?
- Mükellefiyeti vergi dairesi mi yoksa kendiniz mi açtınız ?
- Beyan formu internet üzerinden mi yoksa vergi dairesinde fiziki form doldurarak mı yaptınız?

konuyla alakalı bu aşamaları tecrübe etmiş arkadaşlar lütfen yardımlarınız rica ediyorum.
yardımlarınız için teşekkür ederim.
Hocam durumunuzda ilerleme var mı? Varsa işlemleri paylaşır mısınız?