Rahatsız olduğunuz reklam ya da reklamverenler haricinde adsense panelinde herhangi bir şekilde kategori engellemesi önermiyorum. Google bile bu reklamları hangi kategorilere alması gerektiğine tam karar veremiyor. Örneğin "din" kategorisini engellediğinizde, aynı zamanda birçok tesettür giyim reklamını da engellemiş olursunuz.
TBM artırmak yerine, total kazancı artırmaya odaklanın. Sayfanızın en üst kısmına 1 adet reklam eklerseniz maksimum tbm'yi alırsınız. Sonrasında 2-3-4 şeklinde reklam adedini artırdıkça TBM'niz doğal olarak düşer. Burada adsense optimizasyonu adına yapılabilecek şey optimum dengeyi bulmak. Eğer sayfanıza 5. reklamı koyduğunuzda geliriniz artmıyorsa ya da makul seviyede artmıyorsa 5.reklam birimini kaldırmanız gerekir.
Öte yandan reklam boyutlarında responsive yerine 300x250 gibi boyutlar kullanıyorsanız, bunu esnek reklam birimlerine çevirin. Temel mantık olarak ne kadar fazla reklamveren o reklam alanını hedeflerse o kadar yüksek TBM ihtimali olur.
İşin özünde reklam birimlerinde ya da ayarlarda, reklamverenleri sınırlandıracak herhangi bir ayar yapmanızı tavsiye etmiyorum. TBM'ni 0.05'den 0.10'a çıkardığınızda total geliriniz düşüyorsa bu mantıklı bir hareket olmaz. TBM'yi artırayım da gelir zamanla düzelir mantığı da çok doğru olmuyor.
Hocam dediğinizi yaptim şimdi tbm cok düştü. Ben de isterim reklam ayarlarini güzel düzenleyim ancak yerlesimi yaptırdım ve hiçbir etkisi olmadı. Bir sayfada bazen 10a kadar reklam çıkıyor. Cok bunaltıcı ben de fark ediyorum ama bir işe yarar diye değişiklik yapmak istemedim.
Herkes de ise yarayan şeyler ben de işe yaramıyor anlayamıyorum gerçekten adsense'i.