WebWon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Alan adı alırken marka ihlal etmemesine özen göstermeniz gerekir. Size diğer konularınızda da söylendi bu. Fakat siz bu domaine bağlanmışsınız. Kopamadınız bir türlü.

Şöyle anlatayım. Sizin resmi olarak tescilli ASDFGH şeklinde bir markanız var. ASDFGH.com sizde fakat birisi gidip .net uzantısını alıp size satmaya çalışıyor. Siz .net uzantısına para verir misiniz size satmaya çalışsalar? Yoksa yasal olarak hakkınız olduğu için dava yoluna mı gidersiniz ? Bugün .net uzantısını size satmaya çalışan kişiden satın alırsanız eğer, yarın .org uzantısını, ertesi gün .xyz uzantısını kayıt edip size satmaya çalışır. Bu sebeple yasal yollar ile almalısınız domaini marka tesciliniz var ise ki bir daha u teşebbüste bulunmasın o kişi yada bir başkası.
Bu kötüye kullanıma girer. Kötüye kullanım ve marka ihlali sebebi ile rahatça elinizden bu domain alınabilir. Bu sebeple özellikle yabancı forumlarda marka ihlal eden domainlerin satışına izin verilmemekte. Değerlendirme konularına ise 0 USD şeklinde yorum yapmaktalar. Çünkü satışa çıkarılan marka ihlal eden alan adını o forumda birisi 500 dolara alırsa, firma eninde sonunda onun elinden rahatça alabilecek domaini. Fakat Türk firmalar henüz bu konuda çok girişimde bulunmadığı için, domain sektöründeki arkadaşlar hemen gideyim, net uzantısını alayım, firmaya satarım mantığı ile domain alıyorlar.
Ben regledim marka araştırmasına girmedim biraz salakca davrandım yeniyim kusura bakmayın geri iade alamadım içinde bende duruyor.