Ulusal Haber siteleri büyük bütçelerle iş yapıyor. Aynı zamanda yüzlerce eleman, yatırım yapıyor. Doğal olarak kuraldır Büyük Balık; Küçük Balığı Yutar.
Çalışan yazar ve editörleri o işin uzmanları. Garipsemiyorum. Hemen, hemen her sektörde yazı yazıyorlar. Nedir soruları v.s ile... Sürekli günceller. Uzun ve mantıklı çözümler sunuyorlar. Doğal olarak hangi sektörde yazsalar başta yer alıyorlar. Burçlar, diziler, güncel olaylar, kurum çalışma saatleri, blog bölümlerinde kullanıcılara açık platform sunuyorlar. Sitelerinde Aklımıza gelmeyen her çeşit yazı var. Siz sadece ilginiz olanlar alanları aradığınız İçin genelde onları görüyorsunuz. İlginiz olmayan konularda binlerce hatta milyonlarca makaleleri var. Yıllanmış domainleri, gün boyu sitede gezen kullanıcıları, Google News ile aldıkları hitler onları doğal olarak başa taşıyor. Bizim görmediğimiz arka planda çalışan Seo da işin ehli elemanları Firmada çalışıyor. Genelde dışarıdan hizmet almıyorlar. Gibi... Bizler 2 sitemiz oluyor maksimum yatırımımız 50.000 TL tabii kendimizden örnek... lütfen yanlış anlama olmasın onlarla boy ölçüşmeye kalkıyoruz. Baş belası olarak nitelendiriyoruz. Maalesef Google ın yapısı da kapitalist diye anlandırdığımız sistemin parçasıdır. Ne kadar güç ve yatırım o kadar ön plandasın...
Hocam problemde bu zaten. Bizi onlarla boy ölçüştüren Google'un kendisi. Bunlar gazete siteleri. Haber değeri taşıyan içerikler oluşturmalı. Bir haber sitesi film izle, oyun oyna vb. gibi içeriklerle neyi amaçlayabilir? Her türlü sektöre tek sayfa içerik girerek (açtıkları sayfaya iframe ile çekilen içerik sayısından bahsetmiyorum) hakim olmakta ne demektir? Bunu sadece film, oyun vb. illegal kelimeler için söylemiyorum. Her sektör dahil buna. Eee birde bunlar böyle her sektörde lider olduklarında aldıkları hitti göz önüne bulundurursanız oteritelerini yıkıp bunları nasıl geçmeyi planlayabilirsiniz? Google'un ivedilikle görseller gibi haber sitelerini normal arama sonuçlarından çıkartması gerekli. Bu işin başka çıkar yolu maalesef yok. Bir arama sorgusunda çıkan ilk sayfa 10 sırasında 3-5 arası haber sitesi 3-5 arası youtube sonucu, bir o kadar da pinterest derken haydi kendine sektörde yer bul bulabilirsen...