- Is icin vize sponsuru bularak
- Sirket acarak
- Evlilik yoluyla
- Universite egitimi icin
Vize sponsoru olacak is veren bulmak zor ve sizin butun sartlari yerine getiriyor olmaniz lazim. En kolay gidis yolu universite olabilir, ama cogu ulke okul uzerinden oturum alana calisma izni vermiyor. Eger aktif olarak yaptiginiz bir is var ise bu isi yurtdisina taasayarak oturum alabilirsiniz. Bunlardan en populeri Ankara antlasmasi. Ankara antlasmas ile Ingiltere icin kullaniliyor genelde ama Hollanda da gecerli diye okumustum.
Ayrica hedeflediginiz ulkede direkt olarak isletme acara da oturum sahibi olabilirsiniz ama yatirilmasi gereken minumum sermaya tutarlari bulunuyor her ulkede. Ayrica sirketiniz aktif olarak is yapmasi gerekli, diger turlu oturum uzatmanizda sorun olabilir. Ben Moldova sirket acarak oturum aldim ve 15.000 euro sirket sermayesi yatiridim.
Konuda Ukrayanin gectigini gordum. Ukraynada yeni yasa cikti, sirket sermayesi 100.000$ oldu diye haber gormustum. Internette danismanlik adiyla el altinda is yapanalr cok guvenmeyin, sirket acip oturum alaacaz ayagina bosa masraflara sokuyorlar sirf kendi komisyonlarina almak icin. Ayrica sifr oturum almak icin sirket acmak mantikli degil, ulkeden ulkeye farkli giderleri oluyor ve dedigim gibi sirket calisma ise oturumunuz yenileyemezsiniz.