Hocam simdi ben hassas kategorilerde birkaç bölümü engelledim. Ardindan genel kategorilerde kitlem genç olduğu icin 18-24 yas çoğunlukta,, aile, bahçe işleri vb kategorileri de engelledim.
Ertesi gün tbm artti. 1 gun sonra ise çöktü. 4 5 gün böyle devam etti. Baktım iyice batıyo ben de genel kategorileri tekrar açtım. Şuan tbm cok yüksek değil ama artış var 2 3 gündür.
Gerekirse sürekli oynamayı düşünüyorum mantığını çözene kadar.
Bu arada reklam yerlesimi vs yaptırdım ancak ise yaramadi. Kendi yerleştirdiğim reklamlarda daha cok kazanç sağlıyordum. Reklam yerlesimi diye çok önemsemeyin yani. Siz elinizden geldiğince deneyin.
Analystic '' den yas aralığına ilgi alanlarina bakın ona gore engellemeler yapin 2 3 gun deneyin sonra tekrar acin engelleri vb değişik kombinasyonlar yapın.
Bu arada, kampus web reklamlarını da engelledim. Bazen bir sayfada 3 reklam bu kampus web oluyordu. Etkisini gördüm mü bilemiyorum ama denemeye değer.
Hala da deniyorum iyi sonuc alana kadar.
Rahatsız olduğunuz reklam ya da reklamverenler haricinde adsense panelinde herhangi bir şekilde kategori engellemesi önermiyorum. Google bile bu reklamları hangi kategorilere alması gerektiğine tam karar veremiyor. Örneğin "din" kategorisini engellediğinizde, aynı zamanda birçok tesettür giyim reklamını da engellemiş olursunuz.
TBM artırmak yerine, total kazancı artırmaya odaklanın. Sayfanızın en üst kısmına 1 adet reklam eklerseniz maksimum tbm'yi alırsınız. Sonrasında 2-3-4 şeklinde reklam adedini artırdıkça TBM'niz doğal olarak düşer. Burada adsense optimizasyonu adına yapılabilecek şey optimum dengeyi bulmak. Eğer sayfanıza 5. reklamı koyduğunuzda geliriniz artmıyorsa ya da makul seviyede artmıyorsa 5.reklam birimini kaldırmanız gerekir.
Öte yandan reklam boyutlarında responsive yerine 300x250 gibi boyutlar kullanıyorsanız, bunu esnek reklam birimlerine çevirin. Temel mantık olarak ne kadar fazla reklamveren o reklam alanını hedeflerse o kadar yüksek TBM ihtimali olur.
İşin özünde reklam birimlerinde ya da ayarlarda, reklamverenleri sınırlandıracak herhangi bir ayar yapmanızı tavsiye etmiyorum. TBM'ni 0.05'den 0.10'a çıkardığınızda total geliriniz düşüyorsa bu mantıklı bir hareket olmaz. TBM'yi artırayım da gelir zamanla düzelir mantığı da çok doğru olmuyor.