Kaybın 13.000 lira ise bunu bir şekilde telafi edersin.
Sen bu 13.000 lirayı eğer hazmedemediysen yani hala bir şekilde o masadan bu 13.000 kurtaracağına dair umudum varsa ve oradan medet umuyorsan, sen daha nice 13.000 liralar kaybetmeye mahkumsun demektir.
Sen bu masadan 13.000 kaybettin. Artık dur deyip o masadan kalkmasını bilmelisin. Ne olursa olsun o masaya oturmak için fırsat kollamamalısın. Aksi taktirde o masa seni kendine çekecek ve daha çok kaybedeceksin.
20.000 lira kaybım vardı benim de senin gibi. Eşim öğrenmesin diye sakladım durdum. Saklayabilmek adına o masaya yeniden oturdum. Her oturduğumda kaybım giderek büyüdü. Bugün dediği gibi 120.000 liraya yakın borcum oldu.
Eğer ilk 20.000 kaybımda dur deseydim kendime. Bugün o 20.000 lirayı sıkı bir çalışma ile 5-6 ayda çıkarabilirdim. Şimdi düze çıkmam için 3-4 sene gerekli. Oynamadığım sürece o illete bulaşmadığım sürece 3-4 yıl sonra düze çıkacam çok iyi biliyorum.
Ne zaman irademi kaybedersem o ilett beni çekerse yine kaybedeceğim. Kumarın paramı çalmak için bekleyen azılı bir hırsız olduğunu beynime kazıdım. Ne yaparsam yapayım ordan hayır yok, ordan kazanamayacağım çok iyi biliyorum. Bugün 2 çocuğumdan uzak köhne 1 evde yaşam sürüyorum.
Gençsin sanırım bekarsın çocuğun yok, ailene durumu anlat, kızarlar biraz belki ama anne ve babanın öfkesi çabuk geçer. seni tedavi ettirirler, borcunu da birşekilde ödemene yardım ederler. Bu günü de acı bir anı olarak hatırlarsın.