Yorumları okudum. Herkes içinden geldiğince sana yardımcı olmak için bir şeyler yazmış.
Lafı uzatmayacağım. Felsefe de yapmayacağım. Şu tavsiyelerim altın niteliğindedir. Bir köşeye yaz ve uygula. Çünkü başka çıkış yolun yok. Burada herkesin yazdığı söylediği, söyleyeceği şeyler dediklerime çıkar.
1- Sana senden başka kimse yardımcı olamaz. Kumar bir bağımlılıktır. Tedavi olmak gerektirir.
2- Ailenden hiçbir şeyi saklama. Git her şeyi itiraf et. Saklayacam derken yalan söyler, bu pisliğin içine daha çok batarsın.
3- Masaya oturayım yeniden kazanır eski halime dönerim diye düşünme. Her zaman makine kazanır. % 200, % 500 bonus veriyorlar neden? Çünkü senin kaybedeceğini çok iyi biliyorlar.
4- Kendine çeki-düzen ver. Hatalarından ders almaya çalış. Kimsenin sana acımasına izin verme. Gözyaşını gizli tut. Güçlü ol ve ayağa kalkmaya çalış. Yardım istemek, birilerinin seni bu çukurdan çıkarmasını bekleme. Dediğim gibi bu çukurdan anca kendi çabanla ve isteğinle çıkabilirsin.
5- İnteretten uzaklaş, sosyalleş, insanların arasına gir, denize git, pikniğe git, müzik dinle, film seyret, kitap oku, hobilerinle uğraş, satranç oyna. Kafanı dağıtacak işler yap.
6- Kendini çaresiz hissetme, gençsin toparlarsın, taşı sıksan suyunu çıkartırsın. Şu dakikadan sonra kaybettiklerini değil, durumu nasıl düzelteceğini düşün.
7- Sana kendini kötü hissettirecek konuşmalar yapma. Konuyu kapat ve bir daha kimseyle bu konuyu konuşma. Borcu nasıl ödeyeceğini düşün ve tüm enerjini bu işe harca.
8- Ailene durumu anlat. Hiçbir aile evladından utanmaz. Kumar oynamış borca girmiş olabilirsin. Samimi olarak tövbe et, önce ailenden özür dile, sonra allahtan af dile, en son da kendine söz ver bir daha o masaya oturmayacağına. acından ölsende
Bunları nerden mi biliyorum. Çünkü şuan senin yaşadıklarını bizzat ben de yaşadım. Çok şükür kumarı bıraktım. Şimdi toparlandım. Ekmeğime bakıyorum.
Ne güzel yazmışsın, eline sağlık.