Umarım konuyu doğru yere açıyorumdur, yanlış yere açıyorsam özür dilerim.
Forumda son 1 ayda en az 30 kişiye farklı farklı işler için sipariş verdim, bunların çok azından memnun kaldım.
Bir kişiye makale siparişi verdim, toplamda 2.000 TL ödedim. Adamın gönderdiği makalelerin %80'i kopya çıktı. Spin bile değil, birebir kopya. İlk farkettiğim kopya makalenin hesabını sorduğumda zaten o yazardan şüpheleniyordum dedi(Madem şüpheleniyorsun neden bu adama iş yaptırıyorsun? Bu işten para kazanmıyor musun? Bu senin kendine bile saygın olmadığını göstermez mi?). Sonra baktık başka yazılarda da sorun var, o yazar da sorunlu dedi. Neticede yazıların çoğu doğrudan kopya idi. Sürekli yeniden yazalım minvalinde açıklama yapıldığı için parayı da yeni yazıları da kendisinden istemedim ve 2.000 TL'yi çöp etmiş oldum. Çünkü bu yazılarla ana sitelerimi destekleyen paravan bloglar açacaktım, sitelerim 2.000 TL'lik bir riskten daha değerli olduğu için bu konuyu böyle kapatmak daha mantıklı geldi. Bana yeni yazılar gelse bile bu durumdan sonra artık kullanamazdım.
Bir başkasından 15 site için backlink paketi aldım, normal teslim süresi 1 hafta olmasına rağmen rapor gelmedi. Rapor soruyorum maile attım diyor, maile gelen yok. Spam klasörüne bile baktım. Rapor zaten elimde var zaten gece saatlerinde tekrar atayım dedi mail yine gelmedi(elinde hazır olan bir şeyi neden gece atarsın, o an tekrar at çok mu zor). Neticede bugün farklı bir mail istedi yeni bir mail ilettim, sorun %100 benim 3 yıldır kullandığım gmail hesabındadır. Yoksa çalışma mutlaka bitmiştir. Bakalım umarım ben yanılıyorumdur, bu iş için beklemedeyim.
Yine farklı birinden 5 farklı sitem için backlink paketi satın aldım, ortalama teslim süresi 25-30 gün denmiş, bu gün 40 gün olmuş ama hala rapor gelmedi. Kendisine yazdım cevap yok.
Farklı bir kişiden 15 site için forum tanıtımı aldım, 1 haftada falan bitecek bir işken 10 gün sonra sordum ve tanıtım için makaleleri beklediğini söyledi. Yüklü sipariş verdiğim için daha kaliteli bir iş yapmaya çalışıyorlarmış ben de tamam dedim. Bugün olayın üstünden 15 gün geçti tekrar sordum ve bizim iş yapılmamış, yazılar hazırmış ama tanıtımlar yapılmamış. Unutulmuş, para iadesi yapabilirim dedi ama en kısa sürede işi teslim ederse benim için daha iyi olacağını söyledim ve 1 hafta süre için anlaştık(insanlık hali unutulabilir diyorum).
Yine başka birine diğer 15 site için 15 farklı paket siparişi verdim. Maksimum 1 ayda teslim dedi ve bugün 25. gün. Sitelere baktım ahrefsten hiçbir hareket yok, kendisine durumu sordum ve henüz cevap alamadım.
Ne yapmamız lazım? Kaliteli iş yapan adamı nasıl tespit etmek lazım? Kötü mü olmak lazım? En ufak bir hatada milleti ifşa edip şikayet konusu açmak mı lazım? Yoksa nasıl adam gibi hizmet gibi alacağız? Bu durumlar karşısında ne yapacağız aklım almıyor. Ketum mu olmak lazım? Kuruşçu mu olmak lazım? Son 1 ayda gerçekten illallah dedim. Bunları da buraya canım sıkıldığı için yazdım. Her şeyi çözüme kavuştursam bile olan zamanıma oluyor ve bu durumdan gerçekten usandım.