Selamun aleyküm,
Optimizasyon konusunda aşırı takıntım var. Web site (wordpress) optimizasyonunda yıllardır araştırma ve testler yapıyorum. Hâlâ da devam ediyorum daha iyisini yapmak için.

Ayrıca yıllar önce bıraktığım oyun işine yeniden başladım. Basit bir oyun yapıyorum. Optimizasyon takıntım beni çok yavaşlatıyor. Ayrica görme engelim de fazlasıyla zorlaştırıyor her şeyi, az buz gören tek gözle sınırları zorluyorum şükür.

Unity resim optimizasyonu konusunu araştırıyordum saatlerimi harcadım. Onlarca test yaptım. Bu kadar saatin neticesinde SVG dosyaları kullanmaya karar verdim. Tabi paket yüklemeniz lazım.

Tamamen normal, sıradan beyaz bir daire resmim vardı (PNG). 500x500 boyutunda normal daire. Boyutu ilginç şekilde 1 MB civarındaydı. Bu resim üzerinde test yaptım. SVG formatında aynı resmi birebir şekilde unitye aktardım. Benzer ayarlar aynı boyutlar şeklinde. Resim boyutu sadece 1kb tabi şaşırmamak elde değil. Baska bir kaç resimde daha denemeler yaptım benzer sonuçlar var.

Unity svg desteği nispeten yeni gelmiş. 2018 civarında. Hâlâ bazı şeyler (animasyonlar vb) desteklenmiyormus. Kullanım artarsa daha da geliştirirler diye düşünüyorum.

Bu bilgi de benden hediye olsun. Kolay gelsin hayırlı forumlar.