DenizVARLI adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kötü amaçlı kullanıp kullanmadığını bilemezsiniz ancak şöyle bir şey var, yıl 2020 tc ile artık resmi işler yapılamıyor kişinin kendisi olması gerekiyor.

R10 üzerinde malum bir çok ************** oluyor örnek veriyorum sen bir alıcısın ve bir satıcı var, bu satıcı sizi d0landırıyor ve siz savcılığa gidip dilekçe doldurup bu kişiye dava açıyorsunuz. Bu dava ile ilgilenen Avukat R10 yönetiminden (tabi avukat olduğunu doğrulayarak) d0landıran kişinin bilgilerini istiyor ve d0landıran kişinin bilgileri ile kolaylıkla davayı ilerletiyorlar. Umarım anlatabilmişimdir.
teşekkür ederim güzel anlattınız ama ben halen neden diğer siteler almıyorda r10 alıyor orada kaldım. Şimdi diyecekler kardeş bu kadar dert ettiysen neden üye oldun falan ama benim meselem kimlik verilip verilmemesi değil. Sadece aynı işlevi gören sitelerden birinde istenirrken neden diğerinde buna gerek duyulmuyor? büyük ihtimalle orada da ************** olayları oluyordur. Neyse hocam tekrardan teşekkürler, kusurabakma seninde başını ağrıttık. Zaten forum içinde biraz araştırdım bu konu hakkında herhangi bir bilgi bulamadım, detaylı bir açıklama yapılmamış. iyi günler dilerim

ugrbrk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
TC kimlik alınırken nvi apisi ile birlikte alınıyor ve gerekli bilgiler doğum tarihi, isim soyisim ve tckn. Hepsi uyuyorsa kayıt tamamlanıyor.
Tabii bu tckn bilgileri hosting firmaları tarafından müşteri profilinden rahatlıkla görünebiliyor ve tabii ki gerektiğinde yasal işlemler için kullanılabiliyor.
Firmalar bu bilgileri genel olarak iki amaçla alır.
1- İsminize fatura kesmek.
2- Yasal sorumluluktan kurtulmak.

Ancak şunu da bilmeliyiz ki tckn artık tek başına bir anlam ifade etmiyor birçok yerde. TCKN denilen şey maalesef birkaç önceki seçim zamanlarında birçok kez çalınıp herkese açık şekilde paylaşıldığı için hosting firmalarına kalmadan birçok insanın tc kimlik bilgilerine erişilebiliyor.
evet dediğiniz gibi kimlik tek başına anlam ifade etmiyor ama sunucu firması veya kimlik bilgilerini tutan bir firmanın hacklendiğini düşünelim. Adam benim kimlik bilgilerim ile sunucu alıp illegal işler yaptığından otomatik olarak yanan yine biz oluyoruz. Arkadaşımın başına geldi oradan biliyorum. Bir sunucu firmasından hesabı bruteforce yöntemiyle çalındı ve sahibinden aracılığıyla bir dolandıcılığa bulaştırıldı. Tabi normal olarak mahkemelik olundu. Mahkeme sonucundan bir şey çıkmadı ama o salon bile insanı korkutur.