Ne yapmamız gerekiyor o kısmı anlamıyorum. Zaten gözün gördüğü şeyi paylaşılıyorlar sanki Amerika keşfedilmiş aha bakın *** ne buldum edasıyla gözümüze sokuyorlar.

Bak tek kelime yazacağım ben tek kelime yazayım sen buradan 100 yapılacak iş çıkar.

"Zorla mı aldırıyorlar ALMA"

Dolar euro kurunu unut kardeşim, siyasi polemikler ekonomik tartışmalar bir yana adamlar diyor ki bizde bu fiyat işine gelirse. Hani ikinci el alırken bakıyorsun fiyat piyasaya göre yüksek şikayet edince ben bu fiyata satıyorum diye cevap alıyoruz.

Bizim ülke değil orası bizim ülke burası? Onları üretenler biz değiliz biz yararlanalım diye üretmiyorlar bizden ne koparacaklar karşılığında ona bakarlar. Zaten karşılığında pek bir şeyde koparamıyorlar 10 da olur 20 de olur kur farkı. Bak zaten kur farkı var dalgalı kur sen orada 300 burada 1300 diyerek düz mantık çıkarım yapamazsın.

Örnekte bizim mal olması zaten durumu değiştirmiyor ama aslında benim anlattığıma da iyi bir örnek teşkil ediyor. Adam diyor ki ben 1 saat çalışırım malı üretirim aynı malı sen daha fazla çalışarak üretirsin. Ellerindeki kozda bizim hiçbir şey üretemiyor olmamız. Bindiğimiz arabalar kullandığımız eşyalar teknolojiler yediklerimiz içtiklerimiz hangisini kaçını biz üretiyoruz. O halde mukayese ederken neye göre ediyoruz, şikayet ediyoruz?

Adamlar akıllarını kullanmış Çin'de ürettiriyorlar sürümden kazanıyorlar yani şimdi tek tek ele almak lazım ekonomiden iyi anlamak lazım ama pekte bir şey kaybetmiyorlar gibi yani dediğime geliyor mecbursak alacağız ya da aklımızı kullanacağız. İhtiyacımız olmayan dünya kadar şeyi alıp biriktiriyoruz sonra çöp oluyor yenisini alıyoruz bundan iyi kölelik düzeni var mı. Bak microsoft'un sahibi adam ne kadar cömert bedava işletim sistemi kullanıyoruz şikayet ediyor mu keşke herkes öyle olsa ama cömertlikte bir yere kadar sisteme hiç katkın olmazsa şikayet etmeye hakkımız nasıl olsun.

Ben ahkam kesmek istemiyorum ama artık vatan hainliği yaptığımızı düşünüyorum hemde hepimizin. Birileri işsiz geziyor karnını zor doyuruyor birileri iphone xxxx getiriyor yurt dışından satıyor birileri de alıyor kullanıyor. Bireysellikten asla caymıyoruz. Yasak bitiyor hemen arabalara binelim gezip tozalım. Sosyal medyada dünyanın vaktini harcayalım ne için? Boş çene. Oyun bilgisayarları düzelim bilmem kaç GB ram olsun ram hızı 4000 mhz olsun 144 hz monitör olsun bilmem kaç DPI oyuncu faresi olsun olsun ki tatminliğimizden taviz vermeyelim. Cep telefonlarımızın kamerası 100 megapiksel olsun birbirimizle sidik yarıştıralım. Birileri de saraylarda köşklerde villalarda yaşasın futbolcularımız sanatçılarımız milyon dolarları yesin. Yani uzun lafın özeti kim kime geçirirse yutturursa dünyasında yaşıyoruz. Benim aklıma gelen en basit yöntem geçici yöntem olsa da "alma" ihtiyacın dışındakini alma çünkü alıyorsun borçlanıyorsun almışız borçlanmışız sonrasında şikayet etmemizin anlamı da kalmıyor.