Merhaba arkadaşlar biliyorsunuz incehesap cuma günleri indirimli satış yapıyor(22.00'da başlıyor indirimler) Hem forum ahaline hatırlatmak istedim ihtiyacı olan varsa diye, hemde halihazırda kullandığım sistem biraz eski fakat ekran kartını ve monitörü değiştirmek istiyorum.
i5 3470
asus p8h77-v le anakart
ddr3 8gb ram (Dar boğaz yapar dediler, Ram'i de yükseltmem gerekir mi? )
450W Gigabyte güç kaynağı mevcut. (2060 için Önerilen 500W ama hesaplama yaptığımda 400W'a çıkıyor, sizce bir engel teşkil eder mi psu değiştirmek gerekir mi?)
Ayrıca Kingston 120gb ssd'im var, 1tb'lik hdd kafa vurmaya başladı. Yanına bir ssd daha almayı düşünüyorum, İndirime girecek olan ssdlerden önerebileceğiniz hangisi olur?

Şuan kullandığım ekran kartı gtx650, tofaştan porscheye geçmiş gibi olacağım bunu tahmin edebiliyorum ama almışken porsche'nin boşunu almak istemedim

Sizce indirimli ürünlerde işe yarar birşeyler var mı? ekran kartlarından 2060'ı gözüme kestirdim
https://www.incehesap.com/msi-geforc...-fiyati-43150/
Sizce fiyat ne kadar düşer, 3500 altında bir rakama düşerse alınır mı ? Yada sizin gözünüzde bu kartın ederi nedir? (2. El Ekran kartlarına 2.000-2.500 verene kadar sıfırını alıp gittiği yere kadar kullanmak daha mantıklı geliyor)
Monitör alınca uzun yıllar kullanıyorum, Şuan benq 21' monitörüm var yaklaşık 7 yıl olmuş. IPS monitörlerde ışık saçma sorunu varmış sanırım biraz teknolojilere eski kaldım.

Şimdiden teşekkür ederim.