Selamun aleykum, 2d bir oyun yapıyorum ve collider yani çarpışma denetleyiciler cok önemli bir yere sahip.
Karakter değiştirme sistemine uğraşıyorum. Karakterler farklı şekil ve boyutlarda olacak.
Bundan 5 yıl önce bir iki seçenekli bir sistem yapmıştım ama şuan durum farklı.
Karakterleri sprite olarak dizide tutmayı düşünüyorum. Karaktere erişip sprite değiştiricem. Ama burada collider sorunu ortaya çıkıyor. Resimle tam uyumlu olmuyor colliderler. Poligon collider kullanmıyorum çünkü performansı etkileyecek düzeyde çok fazla çizgi çekiyor. Ayrıca çarpışmalar çok önemli oyunumda.
İkinci seçenek. Her bir karakter için player prefab oluşturmak. Ve seçilen karakteri olduğu gibi kullanmak. Ama bu yöntem oyunun dosya boyutunu ve kullanılan ram miktarını artıracağını sanıyorum.
Seçilen her karakterin sprite ve collider olmak üzere 2 componenti değişecek. Ama collider hassas elle ayarlanmalı. Geri kalan componentler ortak.
Bir iki deneme yaptım prefablar dosya boyutunu artırıyor. Galiba ram a de yük bindiriyor. Ama Sprite yönteminde de collider 2d leri nasil halledicem bilmiyorum
Ne önerirsiniz? Ortalama 50-100 karaktere göre düşünün lütfen. 1-2 karakter olsa düşünmeye gerek kalmazdı. Yüzlerce karakter düşünün uzun vadeli bir algoritma arıyorum. Teşekkürler