Android Studiodan çıktısını aldığım uygulamamda, telefon boyutlarına göre çeşitli sorunlar bulunuyor. Küçük ekranlı telefonlarda (veya düşük çözünürlüklü) simgeler çok büyük kalıp ekrandan taşıyor, büyük cihazlarda ise simgeler ekran büyüdüğü için küçük kalıyordu.
Not : Simgelerin tamamı png formatında.

Biraz araştırmadan sonra photoshoptan aldığım çıktıları ldpi, mdpi, hdpi, xhdpi, xxhdpi ve xxxhdpi olarak çıktı aldım ve bunları uygulamanın klasöründe olması gerektiği şekilde res'in içine klasör isimleriyle birlikte koydum. Daha sonra android studioda layout bölümünden her bir xml dosyam için tek tek (ldpi, mdpi, hdpi, xhdpi, xxhdpi, xxxhdpi ) için layoutlar oluşturdum. Her bir layoutu açıp, android studioda tasarım kısmından bu çözünürlüğe sahip telefonu seçip sonuca baktım ve küçük cihazlardaki taşma sorununu gözlemledim. Her bir layoutu o ekrana göre düzenledim gerekli büyütme ve küçültme işlemlerini yaptım. Şuan her bir dosya simulasyonda olması gerektiği gibi, ekran dışına taşma vs olmadan çalışmakta.

Sorun : Yukarıda anlattığım işlemleri yapmama rağmen apk çıktısı alıp küçük bir cihazda çalıştırdığım zaman ekrandan taşma probleminin devam ettiğini gördüm. Bunu nasıl çözebilirim yardımcı olabilir misiniz?

Dipnot : Layout dosyalarını oluştururken şu videodaki gibi yaptım : 2.55-3.25 arasına bakmanız yeterli. Orda göstermekte.
https://www.youtube.com/watch?v=Ia3fxyYTMjg

Dipnot 2 : Yeni layout dosyaları oluşturdum, fakat o ilk halini silmedim. Örneğin main.xml vardı. Bunu her çözünürlük için çoğalttım ama main.xml ana dosyası da hala duruyor. Acaba telefonlar direk bunu mu alıyor hala farklı çözünürlükteki layoutları almak yerine?

Herkese iyi forumlar dilerim.