Arkadaşlar,
Bu tip vergi işleri, dilekçe vs işleri çocuk oyuncağı değil. Yapmayın, etmeyin !!! Kendi başınıza hareket etmeyin beceremezsiniz. Her gün mailime vergi dairesi beni fırçaladı vay uyanık %1 ödeyip kurtulacaksın 2015 yılına vergi kaydını açtılar, ne yapacağım müdür kabul etmedi fırçaladı yolladı, bi görüşsen abi dilekçeyi anlamadılar varlık barışı yasası diye bir yasa yokmuş dediler abi ne yapayım gibi sorunlar geliyor. Ben bunların hiç biriyle ilgilenmiyorum ilgilenmem de. Ben işi baştan sonuna kadar paket (varlık barışı+vergi inceleme süreci+dava süreci) şeklinde alırım. Sorunsuz ilerlerim. Sürpriz sorunları sevmem. Diyeceğim o ki, dilekçeyi verseniz beyannameyi beceremezsiniz, beyannameyi verseniz incelemede ne yapacaksınız? İncelemeyi halettiniz bu iş davalık olursa ne yapacaksınız? Bunlar hep süresi, son günü olan, sıkıntılı süreçlerdir. Baştan sonuna kadar olaya hakim değilseniz işler iyice rayından çıkar. Buradan dilekçeyi kopyala yapıştır yaparak hiç bir sonuca ulaşamazsınız. Sadece işleri daha da zorlaştırırsınız. Profesyonel yardım almanız lazım. Yoksa müfettişler sizleri çiğ çiğ yer. Adamı hayata küstürürler... genç yaşta Müslümcü, Ferdici yaparlar... %99 u size yardımcı olmaz. Lehinize olan hiç bir vergisel teşvik, indirim vb haklarınızı kullandırmaz. Tarihte aksi görülmemiştir. Bu işin gideceği yer vergi mahkemesidir. Bunu düşünerek hareket etmeniz gerekir.
Kenan Gümüş
S.m.mali müşavir
Ankara
sn.kenangumus@gmail.com