seo konusunda wordpress'in önüne geçebilecek bir sistem yok ki.
kapı gibi yoast var
kapı gibi premium schema kodlamalı temalar var premium.
pagespeed'in mi düşük, git al premium bebek gibi wp-rocket eklentini, smush eklentini özel yazılımda bi tomar para verip yaptırdığın optimizasyon 200 liraya gelsin. %90 pagespeediniz 95 + olur.
adsense reklamına mı ihtiyacın var, ya düzenlettir, ya git al premium eklentini.
cpu çok mu şişiyor, özel wordpress hostinge geç, bir kaç optimizasyon ayarı yaptır tamam.

çok eklenti siteye zarar verir algısını bu acemiler ne zaman bırakacak acaba merak ediyorum premium fıstık gibi eklentini aldığın zaman zaten sürekli güncelleniyor, eklentisiz kullandığın zamann da da zaten sitenin içine gömüyorsun kodları eklenti varmış yokmuş bi farkı yok ki. bilmiyolar çünkü eklentiyi ayrı bi dünya sanıyolar heralde

zaten sizin aldığınız yazılımların da %90ı php, wordpresste php.
işten anlamayanlar gidip özel yazılıma yüklü para verir. bu da biraz bilgisizlikten ve araştırmamaktan kaynaklanıyor

tabi ben dipnot geçeyim kendim aspnet,python django kodluyorum php sevmiyorum. fakat adsense, blog, vs gibi bi projem olursa gözüm kapalı premium bir tema ve birkaç eklenti alır arkama yaslanırım..