TURKLOKASYON adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aldığınız PCI hızı ne olursa olsun anakart üzerindeki PCI slotunun gen versiyonu da önemlidir. PCI slotunun GB/ps hızı ne ise o hızı geçemezsiniz. G6 sunucularda çıkış tarihine göre Gen1 ve Gen2 slot olabildiği yazıyor. Gen1 olması durumunda alabileceğiniz maksimum hız 800mbps/sec, Gen2 olması durumunda alabileceğiniz maksimum hız 1600Mbps/sec olacaktır. Ayrıca belirtilen hız toplam okuma ve yazmayı temsil etmektedir. Örneğin samsung 970 evo plus gibi bir nvme taksanız bile alacağınız maksimum hız budur. Tam performans için en az Gen3 veya Gen4 PCI slotuna sahip (DLxxx Gen8 veya Gen9 yada Dell R720, R730, R520, R530, R420, R430 gibi...) bir sunucu kullanmanız gerekiyor. Yukarıdaki hızlar yeterli derseniz ayrı tabi.

Bu arada biz kullanıyoruz ve verilen bilgiler HP G7 ve Dell R410 üzerinde denenmiş sonuçlara göre bilgi verilmiş, PCI slotundan kaynaklı performansın tam anlamıyla alınamaması sebebiyle kullanımı Gen3 ve Gen4 slota sahip sunucular üzerinde olması kararı ile sistemleri aktif etmiştik. Ayrıca soğutma da çok önemli. Sunucu soğutması kötü olması durumunda NVMe eriyebilir veya erken bozulabilir. PCI alırken özel soğutuculu olanlar veya Samsung'un ve Intel'in datacenter için geliştirdiği kendinden slotu ve soğutması olan NVMe sürücüleri kullanmak daha verimli ve sağlıklı bir yapı oluşturuyor. Pahalı olsa da özellikle TBW ömürleri dikkate alındığında uzun vadede daha mantıklı olacaktır.
Evet hocam en son editimde bahsettim ondan. gen2 imiş baktım pdf tanıtımına.

Şimdi benim için 2000m/s yeterli bir hız açıkcası. 4 adet ssd alıp raid 5 yapsam o hızı alamayacağım ki üstüne sata3 6g bir raid kartı taktırdım.

Diğer önerileriniz içinde teşekkürler ona dikkat edeyim henüz nvme siparişimi vermemiştim.