Coskun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hemen hemen hepsi doğru Ödeme aracı kuruluşu lisansında problem yok o iş BDDK 'dan alındı Merkez Bankasına verildi haberiniz olsun MB müdürüyle görüşmeleri yaptık şuanda herşey hazır fakat hizmet olduğu için uğraşa değeceğini pek düşünmüyorum fakat farklı bir sistemle foruma entegreli olarak güvenilir bir sistemi getireceğimiz kesin.
Çünkü r10'da kuralları Coşkun belirler ama r10 ödeme aracı kurumu olduğunda kuralları maliye, merkez bankası ve bddk belirliyor. Ve moderatörlerin iş yükü ve yasal sorumluluğu artacağı için sayıları yetmeyecektir

Ben bu araya girme escrow işinin ancak yurtdışı bir ortaklıkla mümkün olabileceğini düşünüyorum. Payoneer gibi offshore bir bankacılık sistemi kurulup millete r10 mastercard dağıtılabilir. Bu kartla karttan karta ödemelerde blokeli çalışılabilinir.

Türkiye'de bu iş önünde sonunda vergiye takılır. Çünkü r10 üzerinden iş yapan tayfanın büyük bölümünün kdv muhtasar geçici vergi falan gibi dertleri yok. Bu dertleri edinmemek için de r10'un sistemine girmezlerse yapılan emekler boşa gidebilir. İnşallah herkesin katılabileceği ve başının ağrımayacağı bir sistemi kurgulamışsınızdır.