hdm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar,

Benim durumum şu şekilde;
Vergi müfettişi 2015-2016 yılları için inceleme işlemine daha yeni başladı(ben henüz görüşmedim).
Bugün @alcaym; üyenin paylaştığı dilekçeyi doldurarak vergi dairesine verdim. Dilekçeyi kayda geçirdiler. ben dilekçede 2015-2020 yılları arasını belirttim. dilekçeyi aldıktan sonra sicil bölümüne mükellefiyet açtırmak için yönlendirdiler. Gittim orasıda muhasebeciniz/yada kendiniz internet üzerinden açın dediler. Vergi Müfettişi ile de yarın görüşmeye gideceğim. Şu an bu şekilde kaldım. daha önce bu işlemleri yapmış olan arkadaşlar (@emirhan26 varsa yardımcı olurmusunuz şu an itibari ile nasıl tamamlayabilirim işlemleri?
- Mükellefiyeti vergi dairesi mi yoksa kendiniz mi açtınız ?
- Beyan formu internet üzerinden mi yoksa vergi dairesinde fiziki form doldurarak mı yaptınız?
-Yarın vergi müfettişi ile görüşme yapmadan önce bu işlemlerin bitirip varlık barışı ödemesini yapıp gitme imkanım yok sanırım. Yarın görüşmeye gittiğimde müfettiş'e varlık barışından bahsetmeli miyim + 2017 ve sonrasında gelir elde edip etmediğimi sorarsa evet gelir elde ettim demelimiyim ?
son bi sorumda bu işin sonunda varlık barışı imkanıyla 2015-2016yı kurtaramamış olursam, dilekçede belirttiğim 2017 ve sonrası için inceleme başlamadığı için bu yıllar için varlık barışı ile kurtulmuş olumuyum ?

konuyla alakalı bu aşamaları tecrübe etmiş arkadaşlar lütfen yardımlarınız rica ediyorum.
yardımlarınız için teşekkür ederim.
Merhaba,

Mükellefiyet kaydını vergi dairesi bu ay için açıp kapayacak dikkat edin geçmişe açmasınlar. Sizlik bir durum yok sicil servisi açacak.

Beyan 4 şekilde verilebilir: taahütlü posta, elden yüz yüze, e-beyanname verme talep formu doldurup kod, şifre, parola alarak. Bu durumda Java ve EBP kurup paketleyip gib e-beyanname modülünden browse edip göndermek gerek. Ama en kolayı işi bilen bir mali müşavir. Capital MM ve Bağımsız Denetim A.Ş. Yavuz bey'i arayabilirsiniz. Selamımı söyleyin oldukça tecrübeli 0532 295 71 00.

Varlık barışı vergisini ödemeden müfettişe bahsetmeyin.

Varlık barışında müfettişler de direnmeye başladı ama vergilere dava açınca mahkeme açısından iyi bir iptal sebebi.