elfiza adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Söylediklerinize %100 katılıyorum. Fakat bazı sektörlerlerde kafaya gelmek gerçekten artık çok zor. Firmalar para akıtıyor seoya. Az önce bana Edirnekapı'da su tesisatçısı lazım oldu. Tüm sitelerin meta kısmında falan Edirnekapı su tesisatçısı yazıyor. Fakat kimisi Ümraniye'de kimisi Bağcılar'da. Haritalarda çıkan firmalar da benim işime yarayan firmalar değil. Gerçekten bana yakın olan firmayı bulabilmek için 10 dakika uğraştım. Dediğiniz gibi eskiden anahtar kelimeye domain almak bile yeterliydi. Özellikle affiliate marketing ile uğraşanlar bu işten güzel paralar kazandılar. Ama artık maymun gözünü açtı Şuan fakir seosu dediğiniz işlemler bile backlink vs almadan sonuç vermiyor.
Yani hocam İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük şehirlerde bazı sektörlerde para olmadan var olmak imkansız gibi birşey. Webmaster sayısını da hesaba katarsanız bazı bölgelerde hala bu çalışmaların sonuç alması çok doğal. En basitinden anahtar kelime aracında biraz inceleme yaptığımızda alacağımız sonucu da kestirebiliriz. Bölgesinde aylık 1K-10K sektörel araması olan bir kelimede bu taktik backlinkle desteklemeden hiç işe yaramayabilir, domain keyword ise yarayabilir de yaramayabilir de. Beklenmedik bir şekilde %100 işe yarayabilir de Ama aylık 100-1K araması olan bir kelimede benim düşünceme göre %80 işe yarar. Ki bunu keyword domainle de desteklediğiniz zaman %100 işe yarar. Deneme yanılma işi hep hocam, vakti olan mutlaka bir şekilde kendi yöntemlerini bulur.