KR@LKSK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
0,77 oranı geçen hafta yapıkrediden aldığım oran, sizde giderseniz aynı oranı veriyorlar.Alıntı yaptığını mesajda kabataslak hesap var. Banka kredisi her halükarda daha karlı. Dediğim gibi birevim vb firma size evin tapusnu ilk gün veriyorsa çok karlısınız, ama 1 sene ve sonrasında veriyorsa büyük zarardasınız.
Benim yaptığım hesabı okursanız ne demek istediğimi anlarsınız. Yani 300bin krediye 400 bin ödüyoruz bankada, birevimde 300 binlik eve 320 bin ödüyoruz şeklinde hesap yaptığınız için zarar ediyorsunuz farkında değilsiniz Oturup hesap yaparsanız zaten 2 sene sonra teslim alacağınız ev konusunda krediye göre zarar ettiğinizi anlayacaksınız. Benim yazdıklarım bu sistemlerin aslında banka kredisine göre daha maliyetli olduğunu gösteren bir hesaplamaydı.

Bu arada ufak bir bilgi, 300.000 TL yi bankaya bugün koyarsanız faizler çok düşük olmasına rağmen 24 ay sonunda getirdiği toplam faiz 45000 TL oluyor.

Bu verileri yaptığınız zararın boyutlarını görün diye yazıyorum Bu sistemlere girmeyi düşünenler görsün diye yazıyorum

Bu arada eviniz şimdiden hayırlı olsun, güzel günlerde oturursunuz umarım
Hocam son kesin teslim tarihinde beğendiğiniz evi alıyorsunuz , aldığınız evin tapusu sizin , kalan borç üzerinden ipotek oluyor evin üzerinde.
Banka kredisini aldığınızda dediğim gibi 6-6.5-7k gibi aylık ödeme oluyor bu rakamları birevim firmasında ödeseniz kesin son teslim tarihi 12-13 ay civarında olacaktır. Bunun üzerindende bir hesaplama yaptığınız zaman aradaki farkı o zaman anlayacaksınız ve 6-6.5k gibi ödeme yaptıgınız zaman borcunuz 4 sene gibi bir sürede bitmiş olacak ama bankada 60 ay boyunca ödemeye devam edeceksiniz.
Güzel dilekleriniz içinde teşekkür ederim