Armagan23 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şuan en uygun 300 bin krediye 100 bin faiz geliyor hocam. 300 binlik eve 400 bin ödüyoruz.
Ben 2 sene sonra 300 binlik eve 320 bin ödüyorum. Arada 80 k zaten fark var burda. Sizin 2 senede edeceğiniz kâr maksimum 90-100k.
Ben ev çıkana kadar 3k aylık para ödeyeceğim. Ev çıktıktan sonra 5k. ( Ev her an çıkabilir şans faktörü etkili en son tarih olarak 2022 konuşuldu.)
Şuan kredi çeksem 6.5-7k bandında para ödiyeceğim. ( burdada hayat standartlarından düşmüyormuyuz zaten arada çok ciddi bi rakam var )
Buda her bir evim'e yazılan herkese ev 2 sene sonra çıkıyor anlamınada gelmiyor. ben bir evime aylık 6.5-7k bandında ödeme yapsam yaklaşık en son kesim tarihi 1 seneleri felan bulur.
velhasıl kelam birevim bankalardan çok daha cazip.
0,77 oranı geçen hafta yapıkrediden aldığım oran, sizde giderseniz aynı oranı veriyorlar.Alıntı yaptığını mesajda kabataslak hesap var. Banka kredisi her halükarda daha karlı. Dediğim gibi birevim vb firma size evin tapusnu ilk gün veriyorsa çok karlısınız, ama 1 sene ve sonrasında veriyorsa büyük zarardasınız.
Benim yaptığım hesabı okursanız ne demek istediğimi anlarsınız. Yani 300bin krediye 400 bin ödüyoruz bankada, birevimde 300 binlik eve 320 bin ödüyoruz şeklinde hesap yaptığınız için zarar ediyorsunuz farkında değilsiniz Oturup hesap yaparsanız zaten 2 sene sonra teslim alacağınız ev konusunda krediye göre zarar ettiğinizi anlayacaksınız. Benim yazdıklarım bu sistemlerin aslında banka kredisine göre daha maliyetli olduğunu gösteren bir hesaplamaydı.

Bu arada ufak bir bilgi, 300.000 TL yi bankaya bugün koyarsanız faizler çok düşük olmasına rağmen 24 ay sonunda getirdiği toplam faiz 45000 TL oluyor.

Bu verileri yaptığınız zararın boyutlarını görün diye yazıyorum Bu sistemlere girmeyi düşünenler görsün diye yazıyorum

Bu arada eviniz şimdiden hayırlı olsun, güzel günlerde oturursunuz umarım