ikincieldeguven adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam, 14 gün içerisinde koşulsuz şartsız iade hakkınız var lakin ürünün sıfır satışa uygun olarak gönderilmesi gerekiyor. Şimdi şöyle de farklı bir durum var. Tabii herkes için geçerli değil lakin işin içerisinde olunca açıklayayım istedim. Özellikle elektronik ürünlerde fraud dedikleri sahtecilik yöntemi ne yazık ki çok fazla oluyor. Siz gayet düzgün bir alıcı da olsanız milyonlarca adet satılan ürünler için iade risk oluşturuyor. Devletimizin kanunlarında yazan maddeler var ama günümüz koşullarına uyarlanmış değiller. Elektronik ürünler için iadeden önce cihazın servise gönderilmesini istiyorlar. Bunun nedenini de cihaza son kullanıcı tarafından sıfır satışa uygun olmayacak şekilde zarar verilmesi olarak gösteriyorlar. Maalesef tüm platformlar aynı şeyi yapıyor. Ürünün yetkili servisine gönderilip, üründe kullanıcıdan kaynaklı mı yoksa üründen/üretimden kaynaklı mı bir problem olduğunu servis veren firmanın raporlamasını istiyorlar.
Ben haksızsınız demiyorum sadece firmaların bu tutumlarının nedenini açıklamaya çalıştım.
Aslında herkes haklı, baktığınız zaman haksız kimse yok. Kurunun yanında yaşta yanıyor.
Hocam, garantiye yollayınca kargo ücreti ödermiyim