Tam anlamıyla özgün bir içerik istiyorsanız bu başlığı ilk defa sizin bulmuş olmanız lazım. WordPress nedir yok şu eklenti nasıl kurulur, bilmemne tedavisi nasıl yapılır vs. (tamamen örnek olsun diye salladım) başlıklarda özgün içerik beklemek aslına bakarsanız boş bir talepten ileri gidemez.
Örneğin bir hastalıkla ilgili tedavi yönteminden bahsedelim, bu makaleyi forumda gelişigüzel 1,5 TL - 2 TL gibi bir fiyattan hazırlayan kişilere yaptırıyorsunuz. (bunları tamamen örnek olsun diye yazıyorum, üstünüze alınmayın genellemedir bu yalnızca.) Bu kişi bir doktor mu? Bu kişi ilgili hastalık alanında uzman mı? Ne kadar tecrübeli? Ne yazabilir ki bu kişi yapabileceği tek şey ABC Tedavisi nasıl yapılır yazıp çıkan sitelerden okuyup & kendi cümleleri ile tekrar yazmak. Zaten bunu bir doktora yazdırmak isterseniz alanında uzman forumda 10 TL'ye yaptıracağınız iş için sizden sitenize bugüne kadar yapmadığınız masrafları talep edecektir. Yani doktor bir ameliyata girer çıkar 10 BİN TL alır, sizin için kendi mesleğini 10 TL'ye anlatmasını beklemek saçma olur en az 1000 TL isteyecektir ufacık bir yazı için.
Ha kendi cümlesiyle tekrardan yazmayıp yalnızca eş anlamlı kelimeleri değiştirdi ise bu SPİN tekniğidir ve özgün olma yolunda bir yazıdır ^^ Özgün değildir, sağda solda ücretsiz yapan siteler & programlar bulabilirsiniz. Bunun için ödeme yapmanıza gerek yok ama kişi baştan sona diğer blog sitelerinden vs. okuyup kendi cümleleri ile yazdıysa bu özgün bir içeriktir.
Mesela ben şu anda aktif olarak birkaç tane kurumsal firmanın blog sayfasına içerik üretiyorum. 100 kelime için 3-4 TL gibi rakamlar ödeniyor bu firmalar tarafından bana ve konular oldukça basit. Gün içerisinde 200-300 TL kadar içerik çıkarıyorum yani. Ama yaptığım tek şey Ahmet'in sitesinde anlatılanı kendi yorumumla tekrar yazmak. Firmanın benden beklentisi & talebi de bu şekilde zaten. Cümle yapıları ve genel olarak cümlelerimiz Ahmet'in sitesiyle farklı olsa da her iki tarafı okuduğunuzda çıkarabileceğiniz sonuç tamamen aynı.