Denizciyiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet halen devam : ) akşam editlerim mesajı nasıl geçtiğine dair şuan cepten yazdığımdan zor oluyor..
Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yani yaklaşık 5 ay oldu öylemi.. helal hocam.. devam ..
Umarım bırakmayanlar görür de bırakır. 6 ay 11 gün olmuş. 3000 tl küsür cebime kaldı. (ilk 30-40 gün pek para biriktiremedim) ama sonrası için her ay maaşımı aldığım zaman ay'ın 15 i 550 tl parayı büyük bir kumbaraya atmaya başladım. Tam 1 sene sonra onun içindeki ile bir şeyler alıp geliştirmeye çalışacağım site, uygulama vsvs. : )

ilk 40 gün zor geçti zor dan kastım aklıma ara ara sigara içmek geliyordu. Her geldiğinde başka işler ile uğraşmaya veya yemek yemeye verdim kendimi.. Kesinlikle bırakmak isteyeler kendini yemeğe vermesinler. 2. ay başlarında 80 kilodan 89 kiloya kadar çıktım. Ağır bir diyet ile 10 günde 5 kilo vererek şuan 84-85'te gidip geliyorum : )

Aradan 3 ay geçince sigaradan hiç eser kalmadı gibi oldu. Sadece çevremde sigara içenler olduğunda bazen canım istiyordu.. Ama onlardan gelen kokular kötü olmaya başlayınca bu istekler hemen gidiyordu.

Tek bir sigara hayatı değiştirir diyenler ; 4. ay başlarında ailem bir trafik kazası geçirdi kendilerinde bir şey yok Allah' şükürler olsun. Ama annem omurgalarından büyük bir ameliyat geçirmek zorunda kaldı. İlk hastaneye gittiğimde bir dostumun sigara içmesinden ve bana teklif etmesinden sonra o tek sigarayı yaktım.. Ama ben artık sigara içici veya kullanıcısı değildim. Sigaraya yabancıydım. Hayatımda ilk kez sigara içen birisi gibi boğazımda aşırı derecede bir yanma, iç bulantısı ve öksürük. ilk nefes bu şekilde oldu. 2. nefesimde boğaz ağrısı gitmiş ağzımın tüm hücrelerinde bildiğiniz bir bozuk et tadı vardı. Derken, sigaranın yarısında sigarayı atarak söndürmek durumunda kaldım.

Şu sıralar bazen rüyamda sigara içerken görüyorum kendimi..Rüyamda sigara içtikten sonra kendimden tiksiniyorum ve çok üzülüyorum başarısız olduğum için.. Ama sabah uyandığımda ohh be rüyaymış demeyi çok seviyorum

Sağlık kısmına çok girmiyorum. Her yerde sağlıkla ilgili sigarayı bırakanlardan dinleyebilirsiniz : ) rahat nefes, koşma, gençleşme, diş sağlığı vsvs...

Sigarasız dumansız günleriniz olsun.