Selamun aleykum, basit bir oyun yapmaya çalışıyorum ama 3 temel problem var. 1 haftadır hiç birine çözüm bulamadım. Ne yerli ne yabancı platformlarda kesin cevaplar bulamadım maalesef.
Şimdi önemli ama çözümünün basit olduğunu düşündüğüm bir sorunu sormak istiyorum lütfen yardımcı olun.

Oyunda yuvarlak ve dönen daireler var. Karakter dönerken hangi konumdaysa oraya doğru fırlıyor. Böylece tıkladıkca daireden daireye atlıyoruz.

Karakter daireye değdiği anda alt tarafı daireye bakacak şekilde dönüş yapıyor. Bu şekilde sürekli gideceği nokta yukarı bakmış oluyor.

Eğer dikdörtgen bir karakter kullanırsam ve karakter colliderinin kenarı daireye denk gelirse arada bir boşluk oluşuyor. Bu hem görüntü kirliliğine sebep oluyor hem de collider çarpışma kontrolü yaparken bazen hataya sebep oluyor.

Yapmak istediğim şey karakter daire colliderına dokunduğu anda daireden belli bir sabit uzaklikta kalsın. Bunu nasıl yapabilirim?

Benzer bir oyunu başka bir oyun motorunda yapan bir tutorial buldum. O oyun motorunda dairenin dışına orbit pivot diye bir şey ekliyor. Karakter daireye nasıl ve nereden çarparsa çarpsın hep aynı mesafede kalıyor. Unity de böyle bir özellik yok. Kodlama ile nasıl yapabilirim bunu?

Şöyle söyleyim. Karakterin alt kısmı ile collider arasında dengesiz boşluklar oluşuyor. Sabit değerde değil. Bu mesafeyi nasıl kontrol edip ayarlayabilirim.

Dairenin dışına boş bir gameobject yerleştirdim. Çarpışma anında karakter bu pozisyona gelsin dedim ama bu sefer de çarptığı yerde değil de boş objeyi koyduğum yere ışınlanıyor. Lütfen yardım