Girdiğin her yeri, bağlandığın herşeyi görebiliyorlar.
Hatta
@GodLessTurtLe;hoca daha iyi bilir.
Est hocam
Şimdi her mercide insan buna erişemiyor fakat kullandığın internet ttnet ve ttnet yetkililer senin herşeyini görebilri mümkün oldukça. Tor çalışma mantığını daha çözemediler ve çözülecek gibi durmadığı için o takip edilemiyor, bizim bildiğimiz bu.
Şöyle anlatayım, evden modeminizin aldığı ip ve sitelere girişte modemden çıkıp o siteye gittiğiniz ip var. BTK, telekom site adı olarak görmez, ip olarak görür tüm verileri. Senin modemden çıkış yapılan tüm ip adresleri loglanır. Servis sağlayıcısı bunları sürekli kayıt altında tutar. VPN kullandığında vpn çıkış ipsini görüyor ama vpne bağlı olduktan sonra neler yaptığını göremiyor. Yani senin ip adresin : 78.78.78.78 vpn'e bağlanıyorsun 185.185.185.185 bunu görüyor bağlandığını ama oradan sonrasını göremiyor.
BTK gelip sağlayıcıya diyorki 188.188.188.188 ipsine giriş yapan tüm kullanıcıların listesini bana gönder. Ozaman sağlayıcılar sizin modemin bilgilerini veriyor yani diyoki ahmet çelik, mehmet çelik, hüseyin çelk isimli kişilerin modeminden bu iplere giriş yapılmış. Sen evden r10.nete girdiğinde bunu telekom r10.neto larak görmüyor ip olarak görüyor. Yani telekom genel merkez ekranını görmedim belki onlarda farklıdır ama sağlayıcı firma olan arkadaşımın ekranlarını gördüm çalışması vs, bu şekilde işliyor.