TURKLOKASYON adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eski nesil sunucularda PCI-Express slotunun generation versiyonu önemli. Gen1-Gen2-Gen3-Gen4 gibi türleri mevcut. G6 üzerinde tahminimce Gen1 yada Gen2 vardır ve Gen1 olması durumunda 800mbps/sec, Gen2 olması durumunda 1600mbps/sec hızlarını geçemezsiniz. Sunucunun datasheet'ine bakarak üzerinde GenX versiyonuna bakabilirsiniz. Eski nesil bir sunucuda performansı tam anlamıyla yansıtmayacaktır.
Alacağım dönüştürücü x16 olacak kaç hız alırım bilmiyorum ama burada ki en büyük muamma dönüştürüyücü satan arkadaş her pci-e nin desteklememesi olduğunu iletti.

Şuan onu netleştirirsem bi kullanan eden olursa karar vereceğim sonuç olarak ssd den 4 kata yakın hızlı olacak pc2.0 4x bile bağlasam alacağım performans.

Tabi bene x16 olarak bağlayacağım.

-------------EDİT-------------------------

Evet bir çok kaynak okudum, eğer ki tam olarak hızından faydalanılmak isteniyorsa PCI-E 3.0 Gen3.0 olmalıymış en az.

Eğer ki işletim sistemini kurup boot etmek istiyorsak da ana kartın buna desteği olması gerekiyormuş.

Vmware'nin ona kurulması önemli değil 2. bir disk olarak gösterebiliyorsak eğer bu bana kafi gibi görünüyor ama hala emin olamadım.

------- SON EDİT---------------------

Evet pci 2.0 da maksimum 2 gb/s hız alabiliyoruz.

Ana disk olarak boot edemiyoruz.

İşletim sisteminin desteği varsa 2. disk olarak gösterebiliyoruz.

Vmware 6.5 U2 den sonra nvme desteği mevcut.

Bilginize dostlar