2 haftadır dol*ndırıcılık konusunda açılan şikayetler hakkında bir kaç bir şey yazmak istedim
Yazımın içerisinde geçen MALUM KONU=Dol*ndırıcılık anlamına gelmektedir.
Öncelikle konumu hikaye tarzında okuyabilirsiniz. Ne bir kişi hakkında yanlış düşünülmesini isterim nede herhangi bir kişiye iftira atmak isterim. Sadece sıkıldıkca forumun en atraksiyonlu bölüümü şikayet konularını okumakla geçiriyorum.
Başta da bahsettiğim gibi bu aralar dol*ndırıcılık konularının fazlaca arttıgını gördüm. Yazacaklarım ne sizlere ne yönetime tavsiye fikir vermek amacıyla değil tamamiyle kendi düşüncem ile ilerleyerek fikirlerimi konuya yansıtıcam.
A kişisi hakkında malum konudan şikayet açılıyor. Ve bu a kişisi forumda çoğu kişiyie zarar verecek ticaret yaptığı ve çoğu kişinin bu konuda düşüncelerini dile getirdiğini görüyorum. Her ne kadar bir Sherlock olmasamda benim bu tür konularda ilk aklıma gelen bu kişiye foruma katılması için kimin davet gönderdiği. Sonrasında davet kısmına bakıyorum ve davet eden kişinin profiline giriyorum ve diğer davet ettiği hesaplar var mı yok diye bakıyorum. Bir de ne göreyim üye 4 kişiyi davet etmiş 3 ü banlanmış.Banlanan hesaplardan 2 tanesi malum konudan diğerinin ise usulsüz ticaretten kaynaklı banlandığını görüyorum.
Sonrasında işler daha da garipleşiyor. Banlanan hesaplardan birinin profiline girip davet ettiği üye var mı yok mu diye baktığımda bu kişinin de davet ettiği 3 hesap malum konudan banlandığını görüyorum .Yani anlayacağınız bir saadet zinciri gibi bu bu şekilde gidiyor.Sonra en başa dönüyorum ve banlanan malum kişinin olum ticaret yaptığı üyelerin bir kaçına baktığımda onlarında davet ettiği 1-2 hesabın malum konudan banlandıgını görüyorum.
Şimdi bunu yazmakta ki amacım hepimiz burada ticaret yapıyoruz. Çoğunuz belki de benden eski . Ben açıkcası r10 üzerinden ticaret yapmaya korkar oldum. Yaptığınız ticarette haklı olsanızda haksız duruma bile düşme durumunuz mevcut.
Bu noktada benim düşüncem malum konudan banlanan kişileri davet eden hesaplarında forumdan uzaklaştırılması.
Forumda 3 adet davet yöntemine rastladım
1.Arkadaşına davetye gönderme durumu
Bu durumda malum konudan banlanıyorsa davet ettiği birey kendisinin de bu konuda suçu olduğunu düşünüyorum.
2.Şu hayır kuruma bağış yap dekont at davetiye vericem.
Ben bu davet yönteminin pek sağlıklı oldugunu dusunmuyorum. Kimin nasıl biri oldugunu kimse kestiremez. Mesela ben foruma uygunsuz birini getiricek olsam şu hayır kurumuna yardım yapın dekontunu bana yollayın davetiye yollayacagım diye bir konu açarım.Sonrasında davetiyeye bir arkadaşımıza yolladım kendisi bağış yaptı diyip istediğim kişiye davetiyeyi gönderirim. Yarın öbürgün o kişi ile sorun yaşandıgında ise ben bu şekilde yolladım benim alakm yok diye bilme konusunda elimde bir kanıt olmuş olur.
3. Para ile davetiye satışı
Ki bu tamamiyle forumda yasak. Bu noktadada kime davetiyeyi sattığınızı bilemezsiniz.
Yani anlıcağınız bir nevi yardım ve yataklık.
Sizlerden ricam lütfen konuya yazı yazmayın sonrasında moderator bey gelip forumu gereksiz yere meşgul ediyorum diye banlıyor

Konumun en başında dediğim gibi ne birine öğüt fikir vermek amacım nede birini suçlamak. Sadece sıkıldım ve yazdım.
Herkese sağlıklı forumları