Merhabalar, öncelikle şunu söylemek isterim yanlış anlaşılmaya meal vermemek adına; 3 farklı cinste hayvan besliyorum. Kedileri de çok severim. Ama doğası gereği soğuk şartlara ve dış ortamlara alışkın hayvanları neden doğaya bırakmak istemiyorsunuz. Evin bir köşesine 2 ay boyunca yiyeceği kadar mama bırakın o zaten hayatta kalma içgüdüsü ile hasta değilse hayatına devam edebilir.
Yinede umarım sahip çıkan olur. iyi forumlar.
Hocam zaten belirtildiği gibi karşı komşuları taşındıkları için bırakıyor kedileri orda :/
Şuan kedi besliyorum gözü kapalıyken sokaktan almıştım şuan 3 aylık ve acayip üşüyor uyurken titriyor üstünü örtüyoruz o derece. Tüysüz biraz kızımız belki ondan olabilir çünkü "Ama doğası gereği soğuk şartlara " gibi değil benim kızım
Valla hocam haklısınız aslında fakat insan kıyamıyor. Kışın bağıran kedileri duyuyorum, belki başka birşeye bağırıyor olsa bile "acaba çok mu üşüyor" diye üzülüyorum. Kavga ediyorlar, çıkıp ayırıyorum. İnsanın vicdanı el vermiyor. Elimden gelse nuhun gemisine çeviricem evi
Umarım biran önce güzel bir yuva bulur hepsi
Bırakılabilecek doğa mı bıraktı insanoğlu? Her yer beton vızır vızır arabalar, yiyecekleri avlanacakları böcek mi var? çöpten bizim artıklarımızı bulacaklarda yiyeceler. Sokaklar çok güvenliymiş gibi...
Kedi köpeklerin doğası mı kaldı? Her yer şehir ve beton. Kirli su içiyor,çöpten besleniyor,soğuktan üşüyüp donuyor,araba eziyor, biri çıkıp kesiyor, biri tecavüz ediyor. Kedi, köpeğin doğası falan kalmadı. Bu yazımı okuyan veya çevrenizde Kaç kişi mama alıyor, bir kap su bırakıyor... Hepsini alıp evde besleyelim demiyorum ama 20 yıl yaşayabilen kediler sokakta birkaç yıl demeden ölüyor...
Bahceli evim olsaydi kesin alirdim hocam guzelmis
Düşünceleriniz yeter hocam ama gerçekten sadece kediler için değil köpeklerde de geçerli bi durum sahiplenmek güzel bir şey ve çokta tatlı bi kedi