Merhabalar. Hepimizin malumudur ki bir makalenin Google için altın kuralı özgün olmasıdır. Bu konuda hem fikir olduğumuzu düşünüyorum..

Ücretsiz, hatır için bölgesel seo işini yaptığım firmalar oldu. En baştan söyledim kendilerine "fazla bir beklentiniz olmasın, ben bu işle amatörce ve hobi olarak uğraşıyorum"dedim. Onlar da kabul ettiler.

Bir çoğunun beklentisi aynıydı. İstanbul'un 39 ilçesinde de kendi sektörlerinde ilk sayfada gelmek istiyorlardı. Tente firmasından örnek vermem gerekirse; ben bir tane makale yazdım. "Avcılar tenteci" diye. İstanbul'un tüm ilçeleri için aynı makaleyi kullandım. Sadece makale içinde geçen "Avcılar" yazan yeri mesela "Başakşehir" ile değiştirdim. Yani makale içerisinde sadece ilçe isimlerini değiştirdim ve 39 ilçeye de aynı makakeyi yükledim. Sonuç ne oldu sizce? 39 ilçede de ilk sayfa ve ilk beş firma arasına girdim. Hatta bir çok yerde de ilk sayfa ilk sıradaydım. Tenteciye de bu şekilde çalıştım, minderciye de, elektrikçiye de.. Hemen hemen hepsinde de aynı başarıyı yakaladım. Hem de sıfır backlink ile.

Daha uç bir örnek vereyim. Seo ile uzaktan yakından alakası olmayan bir arkadaşım kuzeninin dekorasyon sitesini düzenliyordu. Açtı tarayıcıyı, Google'a "Şişli dekorasyoncu" yazdı. İlk sıradaki sitenin makalesini kopyaladı kendi sitesine olduğu gibi yapıştırdı. Makale içerisinde sadece firma ismini değiştirdi ve o makale ilk sayfanın ortalarında geldi..

Şimdi soruyorum size; ne oldu bizim özgünlük kuralına?