teknori adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@Emreglb;
Cevaplarin bir cogu yardimci olmamis.

Oncelikle guzel kardesim, yazabilecegin tum universitelerin Bilgisayar eger varsa Yazilim Muhendisligi bolumlerinin listesini cikartiyorsun.
Ardindan tek tek ders programlarini web siteleri uzerinden bakiyorsun.

Kafana yatanlari seciyorsun. 4 donem Matematik, Fizik dersi gosteren Universite var(Hey allahim..), onlardan uzak durmaya calis.

Son sira, ders programlari hosuna giden universite listesine soyle bir bakiyorsun.
Sonra yazilim derslerine giren ogretim elemanlarini, universitenin Akademik Veri Yönetim Sistemi (bkz: http://aves.akdeniz.edu.tr/ ) uzerinden arastiriyorsun.

Yasina boyuna posuna biraz bakmak lazim

Neyse, hangi universitenin hangi bolumunden ne zaman mezun olmus bakacaksin, ardindan Duyurular kismina gireceksin, ogrenciler ile etkilesim saglamis mi?(Bir cogu oradan yazmiyor, ama yine de kontrol etmek gerekiyor. oraya yazan varsa nelerle ilgilendigini ogrencilerine neler verdigini gormek lazim.)
Meslek deneyimi, Arastirma alanlari vs, kisaca hepsine bakiyorsun. Arindan hocani bir google amcaya soruyorsun.
Hocamizin web sitesi var mi? Hocamizin adi bir yerlerde gecmis mi? Linkedin kullaniyor mu? Kullaniyorsa oylesine mi acmis, gercekten kullanmak icin mi?

En son canim kardesim, sona bir kac universite kalir, hocalarin mail adresi vardir, bir e posta da oradan yaziyorsun.

Sayin Isim Soy isim,

```
Ismim xx, gelecek donemde universitenizi tercihlerim arasina almayi dusunmeden once sizden on bilgi almak istiyorum.
Arastirmalarim sonucu, X,y,z,d derslerine sizin gireceginizi gordum, gelecek donemde derslerimizde neler isleneceginden kisaca bahseder misiniz?
```
Gibi bir mesaj olabilir, yada Hocanin sana kesin yanit vermesini istiyorsan ( ki cogu verir), mesajini biraz uzatip, arastirmalar yaptigini, kendimi gelecege iyi hazirlamak icin on arastirma yaptigindan vs bahset.

Hatta sosyal medyadan gidecegin bolumde okuyan kisilerle iletisime gecip neler yaptiklarini, kluplerde projeler gelistirilip gelistirilmedigini vs sor.

Didik didik arastir

Iyi forumlar.
Bunu yapacağım teşekkürler