Herkes birşeyler yazmış bende kendimden bahsedeyim.
Ben lisede okula giderken ışte hep ders çalışırdım en iyisi olmak için hiçkimse tercihlerime karismiyordu hayatı istediğim gibi yaşıyordum. Takı 11 sınıfa gelirken 2 sene kendimi zorlaya ders çalıştım 11 sınıf oldu artık ne yaparsam yapayım birşeyler basarmam gerekir diye düşündüm. Gerekirse hayatta en sevdiğim şeyi kaybedeyim ama mutlaka basarmaliydim.bide evde rahat calisamiyordum 10 kişilik aile + yenge + bebek olunca 2 katlı evde ara sira 12 kisi kaliyorduk. Yengem abim bebek alt kata falan filan.yurta girmek istedim orada çalışırım dedim aileyi zorlayarak kendimi yurta kaydetirmistim. Iste okul basladi eşek gibi çalışıyordum sırf başarmak için yurtaki bütün söylentileri bir kenara bırakmıştım basaracagima inandiriyordum kendimi. Ilk dönem müthiş geçti ilk defa ilde derece yapmıştım. Kendime başardım bu iş oldu artık dedim ne olduysa o anda oldu bizim ingilizceci bize tubitak yarismasina katilmayi zorladı ışte kendi menfati için falan filan dedim bende katilayim derece yapacağıma inaniyordum falan filan 3 ay gece gündüz demeden eşek gibi o projeye yogunlastim tabi dersleri bosvermistim 3 ay benim icin buyuk kayip olmuştu.tubitak da bölge derecesi yaptim bu bir yana hedef ülke derecesiyde çünkü vatleri yükseldi ışte ini puanı yurt dışı ozel universite falan ama bolgeyle yetindim . O işler bitti ders çalışmak istiyordum 3 ay başlamıştım o vakitte bütün psikolojim mahvolmustu okulda benim icin büyük problem oldu en sevdiğim arkadaşlarım okuldan atilmalar falan oldu gereksiz yere sınıfta kendimi yanlız hissetmişti sevdiğim adam akili biri kalmamıştı okuldan nefret etmeye başladım hiç etmedigim kadar kendi hayatımdan nefret ettim bu kadar başarılı olmuşken herşey teker teker bozuldu okulda sevdiğim kız vardı oda gitmisti benim için bütün cokusler başlıyordu hic olmadigim kadar kendimi yanlız hissediyordum bir fizik hocam vardı hep yanimdaydi hep bana guvenirdi falan 2. Dönem hayatımdan olmadığı kadar baskı yaşamıştım kısacası ipten kopmustum. 2.dönemi zar zor öle öle bitirdim. Okuldan da umudu kesmistim okulun geçmişine bakınca hep saçma sapan başarılar vardı hic doğru düzgün meslek kazanan yoktu benim sonumda onlar gibi olacağını düşünmüştüm.
Okulu bırakmayı karar verdim açık öğretime gececektim. Tek başıma telden ders videlari + dershane yle başaracağıma inanmıştım. Müthiş bir özgüven patlaması vardı. ilk önce yurtan kaydimi aldım ışte açık lise kaydımı yaptim. O vakit hiç olmadığım kadar yanlız kalmıştım düştüğümü gören menfatci arkadaşlar bile beni bıraktı.
Aol (acik lise ) kaydimi yaptim. Hiç kimse benden böyle birşey beklemiyordu başarılı iken neden böyle birşey yapayim Hic kimse bana destek çıkmadı dönem daha baslamamisti ama ne olursa olsun pes etmeyecektim. Aol kaydı yaptim falan ailede baskı gelmeye başladı aile 10 kişi falan 90 tatilde hergün onları dinliyordum iste neden böyle birşey yaptın ışte bende okuldan umudumu kestigimi söyledim 1 sene okusam bos gelip gideceğimi söyledim okul ev arası 45 dk falan idi 6 da uyanıp 4 te evde oluyordum bazen 5 i buluyordu 22 ye kadar çalışıyordum ondan sonra ev sebeyile 22 den sonra herkes yatmak zorundaydı kendime ait çalışma odam bile yoktu yani 22 den sonra herkes yatıyordu. Bende 5- ile 22 arası 5 saat yeterli olmayacağını düşündüm düşündüm bes saat de 1-2 saatlik verim ya oluyordu ya olmuyordu kafayı yiyordum . Işte falan filan aile baskısı 90tatilde hep oldu ailede massalah herkes aol gectigimi anlatmıştı
Duymayan kalmamıştı ışte ben 90 tatilde yıkık birsekilde dershane de yaz kursuna gidiyordum dershane de bile hiç kimse bana destek çıkmıyordu. Hep saçma sapan yorumlar yapıldı . Artık dayanamıyordum okul başlamadan o kadar şey isitmistim aile akraba dershane olsun sanki beni yıkmak için elinden gelenlerini yapıyordu ben o vakit 90 tatile ders çalışıyordum ders calisarak moral kazaniyordum. Işte dershane başlamak üzereydi moralim o kadar dusmutu ki bu sene baslamadan umudu kesmistim.
Iste dediğim gibi 90 tatilde çalışıyordum ya o kadar baskı geliyordu ben 90 tatilde iken basaracagima kendimi inandırmaya çalışıyordum herkesten çok calisiyordum sirf o başarıyı yakalayım diye ama bilmiyorum ne oldu dershane gidince 90 tatile o kadar hırs yapmıştım ki bu baskılardan çalışıyordum dershanedekiler sürekli arkamdan konuşup gösteriş için yaptigimi söylediler hırstan o kadar çok çalışıyordum ki bunu birakp bana gerizekali salaktie kesin gibi yorumları yaptılar her gün tabi o vakit derhanenin kütüphanesinde çalışıyordum birçoğu mezuna kalmış tayfaydi tekrar başlayacaklar başlayacakları onlar da onlar 12. Olduğunu bilmiyorlardı bu kadar baskı yapildigini bilmiyorlardı bende bu türlü soyleyemiyordum dershaneye mezunlar la ayni sınıfta kaliyordum onlara bile 1.dönemin sonuna kadar söylemedim 12. Sınıf oldugumu hepsinde sınıfın en iyisi olma hirsi vardı tabi dershane de iyi sinifdaydik dershane de yaklaşık 6 mezun sinifindan daha iyidim hiçbiri bunu bilmiyordum iste falan filen dershane de de 90 tatil ve 1.Dönem işkence gibi geçti hergün saçma sapan yorumlar duyuyordum. Dershaneden nefret ediyordum zaten bizim dershanede eğitim değil ticaret önemliydi dershanenin yoneticilerden bize müşteri gözüyle bakıyorlardı zaten hergün bunu hisetmekten mahvoluyordum falan filan evdeki baskı 1. Dönemde devam ediyor ben zaten yikilmistim. Abi ışte saçma sapan ödüller ortaya koyup çocuk gibi bana davrandigini hisediyordum sırf çalışmam için beni zorluyordu ben zaten çalışıyordu geldi kendiside bana karıştı zorla çalıştırmaya başladı.
Işte 2.Donem ışte sürekli günde 8-10 saatlik planlar yapiyordu ben yikildica oda zorluyordu tamamen bitmiştim ben hayatimda hic yasamadigim zorluklar yaşıyor dum öyle hissediyordum . Sirf mutlu olmak için bu baskılardan kurtulmak için dershane de 1 ay gece etutlerine gitmedim hep parkta yanlız kalıyordum 18-22 arasi gece otutlerinde de mahvolmustu zaten.. ondan sonra korona falan oldu derhsane kapandi evde kaldim aile artik baski yapmıyordu durumu kabullenip ders calismami istiyxordum abim ışte tekrar geldi hergün baskı yapıp ders çalışmama zorluyordu bende yalan söylemek zorunda kaliyordum itirafa edecem sirf ders calismamak için bende denemelerin cevaplarını cevap anahtarını e odevden alıp yapıyordum 20 dk falan sonra si dinlenoyordum zaten küçük bir odada hapsetmislerdi sanki 10 saat o odada kalmak zorunda kaliyordum tabi bende sirf deneme çözülsün görünsün diye mati cozuyordum.
Iste abim hergun baski yapiyordu geçcen gun patladik birbirimize 1-2 saat konuştuk dersh parasını veriyrmus bemde ders calismami bekliyormuş bende ileri geri konuştuk içimi döktüm biraz abim beni derhsaneden kaydimi alacağını yks sinavimi apk kaydimi silecehini tehdit etti bende bitmisim zaten ben dedim ne yaparsan yap ama bana karışma dedim dedim herşeyi ama bana karışma falan diyordum .
Suan yks 1 ay var normalde alt kata abimin evinde çalışıyor dum ust kata geçtim 1 ay kaldı artık ne olursa olsun diyorum ben mutlu olmadıkça hiçbirşeyi takmiyacaktim bosvermisim sınavı.
Isin degisik ve absürd tarafı bütün bu olanlari 11.sınıfta iken 2. Donem saçma sapan ruyarlar görüyordum 1-2 tanesini ozel 2 arkadasuma anlatım gün boyunca bana gulduler. Işte onlara anlatamadı gim rüyalardan bir tanesi bu seneyi full komple ruyamda gormustim ne olacagini herşeyi komple suan bile amane yaprsam yapayım her türlü aynı rüya oluyor bir türlü kötü engellerden kurtulamıyorum sanki o rüya zorla gerceklesek gibiydi ışte 10. Sınıf ki 11 .sınıfın özeti özeti görmüştüm falan filan bilmiyorum gbelki suan sacmaladigimi düşünüyorsunuz ama gerçekten gerçekten bunları hisettim.anltamadigim cok şey var belkide bazı yerleri yanlış anlatmisimdir tam1 saatir yaziyorum benden bu kadar lütfen yanlis anlamayim yanlis anlatigim yerleri icin afedin ozelikleri bazi yerleri unupta yasazamadim suan hatırlıyorum ama kalsın bence herkese iyi akşamlar mutlu bir aksam geçirmeniz dileğiyle