Avrupa'da yani benim bulunduğum bölgede diyeyim; Computer Science diye geçiyor. Kendi içinde sizin seçimlerinize göre ayrılıyor. Şahsen yazılımı seçeceğim.

Fakat size şunları iletmek isterim:
Alıntı
Üniversitelerde size nasıl program yazılacağını öğretmekten çok, program dillerinin nasıl öğrenileceğini, nasıl pratik yapılacağını öğretiyorlar. Kendi kendinize oturtuyorsunuz programlamayı da algoritmaları da.
Kendi üniversitemin mezunları ve son sınıflarından öğrendiğim bilgi bu yönde. Sanıyorum aşağı yukarı tüm üniversitelerde aynı mentalite vardır.
Kısaca "bana balık tutmayı öğretme, balık ver" prensibine çok ters oluyor. Balığın nasıl tutulacağını, nasıl pişeceğini öğreniyorsunuz diyebiliriz mecazen

2 bölümüde seçebilirsiniz, top 2 bölümde de sizde bence. Kendinizi üniversite de geliştirmenizle alakalı hem kazanacağınız para hem yapacağınız iş.
Sonuç olarak bölümlerden 2'sinide okumayıp, programlama konusunda kendini ciddi geliştirip, mükemmel paralar kazanan, mükemmel yerlerde çalışan insanlar var.
O yüzden 2 bölümden hangisi gelirse, hangi üni kafanıza yatıyorsa, hangi üni daha çok içinizden geçiyorsa seçmenizden yanayım.

Tercihinizin sonucunda bilgisayar ile aranız varsa 2 bölümde sizi tatmin edecektir zaten Gerisi de sizin kendinizi geliştirmenize ve girişimlerinize kalacaktır.

Bol şans!