tek tek başlık açmak yerine toparlayıp soru halinde yazayım dedim.

ilk merak ettigim atıyorum bir kanalda yayınlanan içerigin aynen alınıp yayınlanması kanalın kapatılmasına neden olur deniyor. atıyorum x kanaldaki tüm içerikleri aynen kopyalamak mı kanalın kapanmasına neden olur yoksa birden fazla kanaldan aynı içerikleri yayınlamak mı kanalın kapanmasına neden olur ya da her ikisi de mi neden olur. ben şahsen biraz nostalji kasıyorum haliyle zaten yayınlanmış şeyleri paylaşmak zorundayım bu sıkıntı olur mu? olursa sagdan soldan kırpıp biçmem işe yarar mı?

ikinci soru olarak bir önceki kanalım saçma sapan bir nedenden kapanmıştı daha dogrusu komple hesap kapanmıştı, bir şarkıya yorum yapmıştım spamdan kapamışlardı orda bir şarkı atmıştım boatenin tatlıses şarkısı söyledigi orayı kısmışlardı telifli içerik barındırıyor diye şimdilerde ise yayınlatıp para kazanamazsın diye uyarı geçiyorlar. ben şahsen adsense vb bir saçmalık için kanala içerik kasmıyorum ama nerdeyse yükledigim videoların yarısından fazlası telifli oluyor. belli bir kitle toplayayım yeter kafasındayım ordan başka bir şekilde yürüyecegim. yani bunu yaparken zerre youtube kaynaklı para kazanmak umrumda degil fakat bu kadar telifli şey yükledikten sonra bir gün kalkıp komple kanalın hatta hesabın kapanmasından korkuyorum bu telif olayı için öncesinde bir uyarı muyarı geçiliyor mu şunu yapmaya devam ederseniz hesabınız kapatılır gibi. ve sürekli bunu yapmamın sakıncalalrı nelerdir. atıyorum 10 dakikalık bir video paylaşıyorum 30 saniyesinde bir şarkı var çat telif geliyor. şarkıyı kısla falan bir yere kadar idare ediyorsun ama her defasında sorun oluyor. özetle bu kadar ugraşı sonrası kanalın kapanma riski var mıdır? bu tür durumlarda yotube neye önem verir vs.