Sabırsızlıkla beklediğim bi konuydu teşekküler @Dogukan;

Webview uygulama ücreti : 100₺
Re-skin hizmeti : 150₺
Native uygulama geliştirme ücreti : 200-300₺ (kararlı bir aralık belirlenebilir.)

Öncelikle taban fiyat teklif eden bir geliştirici olarak başımdan geçen bir olayı anlatayım:
Android studioyu indirip import project fonksiyonunu öğrenerek kendini acayip derecede profesyonel+ hisseden yakışıklı kardeşlerim sayesinde mobil sektörürün biraz canına okundu Bir müşterim normalde 20₺ uygulama geliştir(diğini zanned)en arkadaşlara yaptıramadığı projeleri gelip bizlerden talep ediyo, ve verdiğimiz fiyat teklifinden sonra "XXXXX arkadaş bunu 20₺'ye yapıyor çok uçuk değil mi" gibi yanıtlarla çok karşılaşıyorum ve halende bu şekilde karşılaşıyorum karşılaşıyoruz.

Farklı bir sektörden örnek vereyim;
Düne kadar Instagram sektöründe 1K takipçiyi 0.25 kuruşa satanlara çok raslamıştım, nedeni ise takipçi panellerini warezden ordan burdan kolayca temin ederek sosyal medya uzmanı olabilmeleriydi bu sektördede aynı şekilde kolayca profesyonel olunabiliyor.

Webview konusunu ele alacak olursak;
bu sektördede @AwoApp; 'ın dediği gibi bırakın yazılım bilgisi olmasını sadece klavyenin tuşuna basabiliyor olmak bile yazılım mühendisi olmak demektir. Kendimden örnek verecek olursam ben genellikle projelerimi her müşterim için istediği özelliklerde SIFIRDAN KODLAMAYI TERCİH EDİYORUM. bununla birlikte müşteri eğer isterse çok farklı özelliklerle webview dediğimiz uygulamayı fonksiyonlaştırabiliyor ve bi webview'den fazlasını proje haline getiriyorum. bunun adına emek denir. ama github gibi, CC gibi xxxxxxx. gibi yerlerden temin edilerek yapılan uygulamaları, bir emek vermek sonucu geliştirilmiş yada çıktı alınmış saymıyorum ve bir emek verildiğini malesef ki söyleyemem (zira bu sektörde ölüm durumu bu gibi durumlardan dolayı oluyor.)

Reskin işlemlerinde ise;
Müşteriye yapacağım tasarımı, simetri takıntım ve huyum gereği kendi işim gibi görerek çok itinalı olarak, emek vererek, hassasiyetle ve müşterinin "tamam aradığım tasarım işte bu" diyene kadar uğraşını vererek yapıyorum. gerekirse sıfırdan gerekirse belirli vektör'ler kullanarak vs. vs. ... konuyu toparlamak gerekirse google görsellerden bir png dosyası alıp Adobe Photohop'da 5 dakikada düzenleyerek 50-100₺ gibi bir rakam aralığından pazarlamak yerine gerçekten hak ettiği emeğin karşılığının bir tık altında hizmet vermek hem kaliteli bir iş hemde fahiş ve absürt bir rakam ortaya atarak insanları küçük de olsa yukarı seviye bir masraf ve maliyete koymak istemememin karakteristik bi gereği olduğuna inanıyorum.

Native konusundaki yorumum;
Native uygulama gerçekten mobil yazılım bilen ve bu konuda gerçek anlamda bilgi sahibi arkadaşların becerebileceği bir iş olduğundan ve kimsenin 5₺ gibi bi rakamlara uygulama yapmayacağını bildiğimden Native konusunda esnek bir rakam belirlenebileceği kanaatindeyim. Bu konuda belirttiğim tutarda kararlı ve ortak bir rakamda anlaşılabilir.

Muhtemelen bu kategorideki en uzun metni yazan kişiyimdir ve bütün bu yazdıklarımı sadece laf olsun diye, kendi işimi övmek veya ego tatmin etmek yada sırf birilerine gönderme yapmak gibi maksatlar ile değil bu ve benzeri her sektörde işi "10 - 20 farketmez kısa günün karı" diyerek sadece para kazanma peşinde koşmadan, küçük yada büyük farketmeksizin gerçekten bu sektörde emek veren arkadaşların destekçisi olmak için yazdım. Daha önce farklı kategorilerde de çıkmıştı sen ne biliyorsun diyenler, yazdıklarımla alakalı alınan gücenen ve bu gibi yakıştırmalar yapacak arkadaşlar öncelikle profil ve trade'lerimi inceledikten sonra, kendilerini yorum yapmaya hazır hissederlerse buyursunlar

bu sektördeki tüm yazılım ve yazılımcık ile uğraşan arkadaşlara biraz sitem biraz destek biraz da nasihat ve sohbet ile önerimi yapmış ve bazı hal ve durumları dile getirmiş oldum
Herkese teşekkürler