Prens55 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
meslek nedir ? Ülke için ne yaptınız ? Katma değeriniz nedir ? İngilizce biliyor musunuz ? Zaanat var mı?
ülkede herkes bir şey istiyor birşey vermeden. Oralarda hayat kolaysa dil öğrenip gidebilirsiniz. Bahaneniz coğrafya kaderdir mi ? Bu ülkede rahat rahat yaşayan 0dan milyona ulaşmış binlerce insan var. Yapabilirseniz yapın. Beleş ekmek yok. Hepdevleti eleştirin. Hiç kendinize batırdınız mı çuvaldızı ama bence ben salağım ya. Mesleğim var çalışıyorum ama hala işten gelip ders çalışıyorum. Ben malım hafta sonu oturup yazılım çalışmaya çalışıyorum. bende beklesem hazırı.Bende huzurumu bozmasam oturup beklesem emek vermesem keşke ama yapamıyorum.

keşke gün 24 değilde 48 saat olsada daha çok çalışabilsem diye üzüldüğüm için malım. Vakit daha çok olsada öğrenebileceğm daha çok şeyi öğrenip ülkeye daha fazla katkı sağlayacak şeyleri daha fazla yapabilsem diyorum.

Bende şikayet edeyim eğer çözülüyorsa sorunlar.
Yorumunuza kesinlikle katılmıyorum. Ben yazılımcıyım, kendim yaşayacak kadar kazanıyorum. İngilizcem çok mu iyi? hayır. Peki bu ingilizce mi geliştirmek için yurt dışına biraz gezmeye gitmek istesem gidebilecek kadar kazanabilir miyim? Hayır.
Yurt dışında yaşıtlarım rahat rahat gezerken ben neden gezemiyorum? 22 yaşında bir gencim daha bir kere bile yurt dışına çıkamadım.
Yurt dışında farklı kültürler tanıyıp, insanlar ile tanışıp bir yazılımcı olarak "bak burada böyle olan uygulama bizde bu şekilde olursa insanların hayatını kolaylaştırır" diye fikirler edinip bunları projelerde ne zaman kullanacağım? emekli olunca mı? hayır, emeklilerimiz de ay sonunu getirmeye çalışıyor..
Forumda, çevremde, okulumda yaşıtlarıma bakıyorum ve benim alanımda olan insanlar ile kendimi kıyaslıyorum, %90'ından daha iyi seviyedeyim.

Milyoner olanlar varmışta bilmem ne.. Sen sarayda mı yaşıyorsun? veya ahaber mi izliyorsun? etrafımda 100 kişiden 90 tanesi ay sonunu getiremezken 2-3 tane milyoner olan insanı örnek göstermen komik.
Ayrıca geçen gün dolar alımına gelen vergiden haberiniz var mı? Araştırın isterseniz. Yurt dışından getirilen +800 ürün için getirilen vergi var birde. Haa birde 200$ altı alınan telefonda için getirilen vergi var..
KİMSE KUSURA BAKMASIN AMA TARIM ÜLKESİ OLAN TÜRKİYE'DE TEREYAĞI YURT DIŞINA GÖRE NEDEN DAHA PAHALI? sorusuna verdiğiniz cevap saçma.