gencyazar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Borsa İstanbul sizdeymiş hocam. Bir mahsuru yoksa totalde ne kadar bakiyeniz var öğrenebilir miyim?
Hocam benim için oldukça yüksek bir mebla. Hatta şöyle söyliyeyim 15 yıllık birikimimin büyük kısmı. Şimdi diyeceksin ki deli misin? Şöyle ki o paraya benim hiç ihtiyacım yok. Giderimde yok. Faize yatırsam faiz yok. Dolar altın alsam en yükseten sattım TL ye döndüm. Öyle boşta duracağına attım orada dursun dedim.

LeViS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Borsada dönen dolapları az çok biliyoruz. Fakat bist30 hisselerine müdehale edebilmek o kadar kolay değil. Arkadaş orada daha çok dümen döndüğünü yazmış orada dümen çevirmek her yiğidin harcı değil. Borsada patrondan çok para kazanabilecek kimse yoktur. Ben zarar açıklayacaksamda kar açıklayacaksamda yahut iyi ve kötü haberide haliyle herkesten evvel bilirim. Ben alsatçıyım hiç bir hisseye aşık olmam arkasından da ağlamam, Tavana da tabana da tav olmam..

1 özel bankaya girmekle 10 taneye girmek arasında pek fark yok. Onların yerine Turizm ve havacılık sektörüne yer verirdim..
Hocam haklısın ancak benim amacım burada ne olursa olsun riski dağıtmak. Olmaz ya banka özelinde bir durum ortaya çıkar.

Havacılıkta Tav aldım zaten portföyde 3. öneme sahip. Daha fazla alınabilir miydi kesinlikle alınabilirdi ancak düşündüğümden daha yüksek mebla aktarınca daha aktarmayı doğru bulmadım.