Stanley_ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bunun için dizine birde sıra numarası vererek çözebilirsin gibi duruyor

D 4
C 3
B 2
A 1 => Tıklandı rasgele sıra numarası 3 belirlendi 3 ve 3 ten küçük nesnelerin sıra numaraları -1 azaltıldı. Tıklanan nesneye yeni değeri atandı.

D 4
A 3
C 2
B 1
Bu şekilde değil hocam. Halihazırda Arraylist içerisinde sıra numarası tutuyorum zaten. Bu sıra numarası dediğim level gibi bir şey olacak. Yani sonsuza kadar artacak. Benim sıra numarası en küçüğe, en büyüğe, seçili objenin sıra numarasından bir eksiğine ve bir fazlasına bir şekilde ulaşmam lazım. Şuan zaten bunu yapıyorum ama çok dolaylı yollarla.
Direkt benim belirlediğim ve sürekli değişen sıra numarasına göre erişebilmem lazım.

Seyit25 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
element dediğiniz şeyleri prefab ten create ederek mi oluşturuyorsunuz?
Hocam bir dizi oluşturunca her bir öğesi element olarak isimlendirilir. Elementler bu şekilde.
Start içinde instantiate ediyorum. Ama oyun boyunca obje havuzu mantığında sadece sıra numarası (level gibi bir şey) ve konum değişiyor arraylist içinde. Yani oyun başladığında 1,2,3 sıra nimarasi olan objeler varken. Oyunun ileriki bir aramasında mesela 45,46,47 sıra numaralı objeler olacak.

Olay çok karışık olduğu için anlatması da zor. Kimse tam anlamamış sorunu galiba. PC geçince ekran görüntüsüyle kodları da paylaşayım inşallah.

HEGEL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Objelerin her birini ayrı ayrı tanımlayın sonra diziden yer değiştirmek yerine oyun mantığını kullanarak o konuma ışınlayın.

örneğin x objesinin sonraki yeri şöyle

y objesinin x-y-z kordinatları x+gidecekkadar y+gidecekkadar z+gidecek kadar ilerletebilirsiniz.
Gressx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Elementten kastınız class mı? Bu kısmı anlamadım ancak sıra numarasından kastınız ID ve bu sizin için önemliyse sortedlist veya dictionary kullanabilirsiniz. Kullanım amaçlarını araştırınız.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Stanley_ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bunun için dizine birde sıra numarası vererek çözebilirsin gibi duruyor

D 4
C 3
B 2
A 1 => Tıklandı rasgele sıra numarası 3 belirlendi 3 ve 3 ten küçük nesnelerin sıra numaraları -1 azaltıldı. Tıklanan nesneye yeni değeri atandı.

D 4
A 3
C 2
B 1
Seyit25 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
element dediğiniz şeyleri prefab ten create ederek mi oluşturuyorsunuz?
Daha anlaşılır bir konu açtım lütfen yardımcı olun. Oyun dinamiği bunun üzerine kurulu, daha pratik yol bulamayınca devam edemiyorum 1 haftadır.

https://www.r10.net/android-programl...ardim-r10.html