Gressx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Elementten kastınız class mı? Bu kısmı anlamadım ancak sıra numarasından kastınız ID ve bu sizin için önemliyse sortedlist veya dictionary kullanabilirsiniz. Kullanım amaçlarını araştırınız.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Array içerisindeki elementler hocam. Element 0, 1,2 diye gidiyor id numaraları.

Aslında dolaylı yoldan çözdüm yukarıdaki sorunu ama daha sağlam bir algoritma arıyorum. Dictionary kullanımına bir kaç kez bakmıştım ama karışık geldi ve yapmak istediğim şeyi tam karşılıyor mu emin olamadım örnekler ve konu anlatımlarına bakarak.

Şöyle özetleyebilirim. Sahnede 3 tane nesnem var (şimdilik). Bir dizi içerisinde bu nesnenin kendisini, sıra numarasını ve konumunu tutmam lazım. Her nesnenin bir numarası var ve dinamik olarak değişecek sabit değil. Konumu da aynı şekilde sabit değil, dinamik olarak değişecek. Aslında obje havuzu diyebiliriz.

Şimdi en alttan yukarı doğru sırasıyla 1,2 ve 3 numaralı nesnelerim var. Ben en alttaki nesneye dokunursam bunun numarası 4 olacak ve konumu 3. Nesnenin konumunun üzerinde rastgele bir vector alacak.
Şimdi ekranda aşağıdan yukarıya 2,3 ve 4 numaralı nesneler var. Ben en alttaki 2 numaraya tiklarsam aynı şekilde bu 5 numaralı nesne olup konumu 4 numaranın üstüne gelecek. Sonsuz oyun ve 3 nesnem obje havuzundan çağırılıyor. Dinamik olarak konum ve sıra numarası değişmesi lazım.

Evet bunu yapmak zor degil ama ben objelerin de kendi arasında iletişim kurmasını altındaki ve üstünde ve en üstteki nesneyi bulabilmesini istiyorum. Ayrıca dış nesneler de bunlarin sırasını bilebilmeli. Bu yüzden bütün işi gamemanager scripti ile dışarıdan kontrol etmem lazım. Buradaki sıra numarası ve konumu güncelleyip objelere atama yapıyorum.

Buraya kadar sorun yok. Listelerde her bir elementin içinde 3 değişken tutuyorum. Objenin kendisi, objenin ekrandaki sıra numarası ve objenin ekrandaki konumu. İşte burada sürekli for ve forech döngüleri kullanıp sürekli minimum maximum verileri bulup başka bir listede tutup sonra bunları birleştirip objelere erişip güncellemek gibi ekstra işlemler yapmam gerekiyor şuanda.

Objeleri, zaten listede tuttuğum ve sürekli değişen sıra numarasına göre bulabilsem her şey çözülecek.

Yani ekranda 5,6 ve 7 numaralı objeler var mesela aşağıdan yukarıya. Ben 6. Sıra numarası olan objeye erişmek istiyorum ama halihazırda bunun için kodu 4-5 işlemden geçirmem lazım. Oyun dinamiği tamamen bunun üzerine kurulu.