Bu konu eğer dava sürecine girerse etki edecek pek çok faktör mevcut. Öncelikle markanın bilinirliği yani tanınmış marka olup olmadığına bakılır. eğer tanınmış marka olmuşlarsa zaten kafadan dava biter. Örneğin gidip marçelik markasını kazara tpe'den onaylatıp alsan bile bu marka ile buzdolabı vs beyaz eşya üretimi yapmaya kalksan 2 celsede mahkemede iptal ederler.. Çünkü orada markanın bilinirliği yani tanınmış marka olması söz konusu..
marmaris büfe ve sultanahmet köftecisi marka davalarında senin bahsettiğin durumlar oldu ve çok uzun süreçler yaşandı. Son durumlar ne oldu takip etmedim.
Ama herşeye rağmen gene dostça söylüyorum. Eğer karşı taraf ile aynı sektörde iş yapacaksan enerjini bu marka davası için harcamana değer mi ? O enerjiyi kendin bir isim bulsan da projene harcasan daha mantıklı geliyor şahsen bana... Gene de son karar senindir. Bol şans projende.
tanınmış bir marka değil, bu sektörde tanınmış bir marka yok bile diyebilirim.
yukarıda verdiğim ayrıntılar kafamı kurcalıyor. sonuçta adam birebir markayı tescillememiş başına ek getirerek tescillemiş. en kötü ben de marka tescil başvurumun başına ek bir şeyler getirir sorunsuz bir şekilde tescillenirse yine de kullanabilirim sonuçta.
bir problem olmadan kullanabilirim fakat bu konuda açıkcası daha çok emsal kararlar, daha önce yaşanmış tecrübeler üzerine bilgilenmek istiyorum..
benim alan adım ondan daha eski mesela? bu benim için bir hak talebi değil mi? vb. sorulara ne şekilde kendimi savunabileceğimi düşünmek istiyorum.
bu arada belirteyim,
karşı tarafın markasında gözüm yok. ben sadece onlarla bir problem olmaması açısından benim de marka tescilim var diyebileyim diye markasını almak istiyorum.
onlara herhangi bir yaptırımda bulunmak değil amacım.