madonetr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
adam sonuç olarak tam benim domainimin adını tescillememiş. başına ek falan getirip tescillemiş. biraz deneysel bir şey aslında çünkü tpe bazen çok şaşılacak kararlar veriyor.
Bu konu eğer dava sürecine girerse etki edecek pek çok faktör mevcut. Öncelikle markanın bilinirliği yani tanınmış marka olup olmadığına bakılır. eğer tanınmış marka olmuşlarsa zaten kafadan dava biter. Örneğin gidip marçelik markasını kazara tpe'den onaylatıp alsan bile bu marka ile buzdolabı vs beyaz eşya üretimi yapmaya kalksan 2 celsede mahkemede iptal ederler.. Çünkü orada markanın bilinirliği yani tanınmış marka olması söz konusu..

marmaris büfe ve sultanahmet köftecisi marka davalarında senin bahsettiğin durumlar oldu ve çok uzun süreçler yaşandı. Son durumlar ne oldu takip etmedim.

Ama herşeye rağmen gene dostça söylüyorum. Eğer karşı taraf ile aynı sektörde iş yapacaksan enerjini bu marka davası için harcamana değer mi ? O enerjiyi kendin bir isim bulsan da projene harcasan daha mantıklı geliyor şahsen bana... Gene de son karar senindir. Bol şans projende.