Domain ilk önce alınmış ve düşmüş siz şimdi yeni kayıt yapıyorsunuz değil mi?
2020 yılında yeni aldığınız domain nasıl 2007 kayıtlı olacak?
Biraz mantık lütfen. Domain düştükten sonra, Kayıt tarihi + İlk kayıt eden isim dahi değişiyor.
Şöyle düşünün;
bu sizin markanız ve domaininiz olsaydı
ne yapardınız ?
Domain dusmemistir belki, satin aliyordur sahibinden!
Siz bir domain aldığınızda isim, adres, e-posta vb. şeyleri değiştirmiyor musunuz?
Bu bilgiler değiştiğinde bile kayıt altına alınır. Değişiklikleri gerekli yerler görür ve kayıt eder.
Hiç farketmez. Kişi markadan haberdar. eğer marka sahibi biraz işbilen bir kişi ise (Ki marka tescili yapmış) (ve parası da varsa) yada iyi bir avukat ile her türlü arkadaşın canını fena yakar. ( Milyar dolarlık bir grup ile 8 yıl süren marka davası süreci yaşadım, ki haklı iken haksız oldum yani konu hakkında çok ciddi tecrübe sahibiyim)
Konuyu açan arkadaşım şahsına alınma lütfen. dost acı söyler, yolun başında iken gereksiz ladese girmenin anlamı yok kendi markanı bul öyle yola çık. Yada keyword bir kelime bul onunla yürü. Projende başarılar dilerim.
Tesekkür ederim en iyisi öyle yapayım.
Ek olarak markanı o şekilde de tescil ettiremezsin. Tek bir şansın var. kişi markayı son beş yıldır aktif kullanmıyorsa markanın iptali davası açabilirsin.
Hmm anladim ben gerekli yerlerin bu whois degisimlerini de kayit altina aldigini bilmiyordum. O zaman haklisiniz.
maalesef alan adını almadan şu anlık paylaşmayı düşünmüyorum.
öncelikle şu bilginin üstüne basmak isterim,
domain düşmedi. sahibinden alacağım.
ek olarak da şöyle bir bilgi vereyim,
örneğin benim almak istediğim alan adı
yemeksepeti.com 2007 kayıtlı olan domain (örnek veriyorum yemeksepeti'nden alakasız!)
tescillemişler diye bahsettiğim marka tam olarak 2013 "yemek sepeti" olarak değil de baş harflerini önüne ek getirerek "ym yemek sepeti" olarak marka almış. daha sonra yine aynı kişi "yemeksepeti.com.tr" (örnek!) olarak markaya başvurmuş fakat red yemiş.
bu ilk tescillenmiş markadan alakasız olarak 2017 yılında başka birisi "yese yemek sepeti" olarak markaya başvurmuş ve o da tescillemiş.
ben ise domainin tam anlamı olan "yemek sepeti" (örnek!) olarak başvurmak istiyorum.
asıl problem tam olarak bu şekilde.
bu arada
@Ajiba; bahsettiğin marka iptal davasında herhangi bir yıl şartı aranmıyor karşı taraftan kullanım ispatı sunmalarını istiyorsun sunamıyorlarsa marka iptal ediliyor diye biliyorum.