ertan2002 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
satici olarak elbette kendi bakis acinla haklisin ancak bu sistemin suistimal edilmesi kolay. O yüzden en uygunu acik arttirma yöntemi.. Eskiden türkiye'de uygulayan siteler vardi hala var mi bilmiyorum.. Söyle düsünün
Sizin X ürünnüz var, taban fiyati (zarar etmemeniz icin, belki maliyet + 1) belirliyorsunuz
Daha sonra artis orani (teklif verenler 5 tl, 5 tl teklif verebilsin
Bitis süresi belirlenir..
Eger 1 teklif dahi gelse o fiyata satilir. Cünkü alici da satici da razi olmus durumda. Herkes ürünün kactan satildigini da görüyor

Bu sistemi daha aktif tasarlamak icin söyle yapilabilir:
Ürün suan acik arttirmada 50 tl, ama ben bu ürünü istiyorum ve bütcem 100 TL. Ama 100 TL direk vermek istemiyorum belki 55 TL ye alabilirim.. Iki de bir de takip etmek istemiyorum. O halde ben alici adayi olarak max limitime 100 TL girerim, biri teklif verdi 55 tl yapti, sistem benim adima otomatik olarak 60 tl yapacak, biri geldi max limitni 75 yapti, sistem onu 80 yapacak, ta ki 100'e gelinceye kadar. 100'ü gecerse mail ile bilgilendirilebilir alici adayi

gibi..
Tabi r10 da nasil uygulanir ya da uygulanabilir mi bilmem.. Yasadigim ülkedeki bir sitede bu sekil bir acik arttirma sistemi var. Sanirim ebay'de de benzer bir sistem uygulaniyor.

Cakalliklari engellemek icin son saniyelerde teklif veriyorlar ki kimse daha artiramasin ama son saniyelerde teklif gelince sistem son bitis zamanini bir kac dakika uzatiyor
Gayet güzel bir isleyisi var, ,magdur olan yok, aglayan yok.. malim ucuza gitti diyen yok vs
Hocam ben dile getirdim daha önce. Dedim ki gelin açık arttırmaları alış fiyatımızın ya da satmak istediğimiz fiyatın %25’ine başlangıç fiyatı koyarak başlatalım. Kimse dinlemedi. Serbest piyasa dediler bitti. Gelinen noktayı size özetleyeyim. Malın ederi diyelim ki 100 ₺. Açık arttırma başlıyor 1 ₺ den. Bitiyor en fazla 20- 30 ₺ye. Zarar ettin mi? Evet. O kadar zaman beklemen de cabası. Diyelim ki malın ederi 1k. Açık arttırma başlıyor 1 ₺ den. Bitiyor 100 ₺ ye.
1 ₺ mantığı o kadar işlemiş ki bünyelere malının ederi diyelim ki 3k. Açık arttırma başlangıcını 1₺ dışında ne yazarsan yaz alıcılar direkt uzaklaşıyor. Çünkü alışkanlık haline gelmiş. Ben istiyorum ki hem satıcı hem de alıcı korunsun. Beni satıcı gözünden bakıyorum diye düşünmeyin lütfen. Ben bugün satıyorsam yarın da alıyorum. R10’da kim sadece satıcı konumunda olabilir ki? 😊
Not: Evet serbest piyasa. Ne ağayım ne de kahyayım. Sadece fikrimi dile getirdim. Neden teklif usulü? sorusuna kendimce yanıt verdim. Bayramınız mübarek olsun. 😊