KazimKs adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hay elini ayağını öpeyim abi senin ne güzel konuştun ya , ben anlatamıyorum sabahdan beri boş boş yorum atanlar var aynı düşüncede oldugumuza gerçekten sevindim .
Eğer biz bu ülkenin vatandaşı olarak sorumluluklarımızı yerine getiriyorsak elbette Devlet de halkına karşı sorumluluklarını yerine getirmek zorunda. Hiç polis olmasın herkes birbirini öldürsün veya millet milleti soysun mesela olur mu ? Olmaz, çünkü güvenliğimiz devletin sorumluluğundadır. Devlet bir nevi sigorta şirketi gibi halkını korumak kollamak gözetmek zorundadır. Ben hastalandığımda benim canımı benden önce düşünmek zorundadır. Bizim Ankara kadar nüfusu olan, çoğunlukla buzul topraklara sahip ve bizim ülkemizin yarısından daha az toprağı olan Norveç'in varlık fonu Norges Bank 1 Trilyon Dolar birikime sahip ve yıllık 150 milyar dolar civarı fon geliri var. Üşenmeyip 1 trilyon dolar olarak hesaplayın, yıllık gelirini falan hiç karıştırmayın ve nüfusa bölün bakalım ne çıkacak ? Ben söyleyeyim, doğan her NORVEÇ vatandaşı yaklaşık 182 BİN DOLAR alacaklı doğuyor. Biz neden makarna dağıtıldı diye seviniyoruz ? Victor Hugo güzel bir söz söylemiş ; " Siz yardım edilmiş yoksullar istiyorsunuz, biz ise ortadan kaldırılmış yoksulluk! " işte tam olarak bunu istiyoruz. GSS adı altında soyulmak istemiyoruz, varsa soyulmak isteyen gitsin gerçekten hakkaniyetle bağışları dağıttığına emin olduğu bir kuruma bağışta bulunsun, ben soyulup soğana çevrilmek istemiyorum. Senin gibi düşünenler elbet varlar, her daim var olacaklar. Düşüncen haklı ise belki sindirilmiş, korkutulmuşlardır ama hep bir yerlerde varlar.