Benimde 4 bin tl civarı var, 1 kere daha gidip muayene olmuşluğum yok, yıllardır hastane yüzü görmüşlüğüm yok. 31 yaşındayım ve son hastane anım sanırım 7 yıl önce parası ile bir özel hastanede 5 gün içinde 10 iğne olmuştum boğaz iltahabı yüzünden. Ben bu devletin daha bir aspirinini dahi içmemişim, 4 bin tl haraç mı vereceğim ? Alsınlar bakalım alabiliyorlarsa. Yandaş cengiz gibi güçlü olsak silerler tabi sesimiz çıkmıyor diye uysal koyun sanıyorlar. Zamanında bağkur içinde aynısını yapıp 9 bin lira borçlu gösterdiler, paşa paşa sildiler. Bağkur emeklisi olmayacağım zorla mı ? Bu gss olayında da muayene olduğum andan itibaren gelsinler istesinler fazla fazla vereyim ama daha bir şey görmedim. Suriyelilere bedava bakıyorlar bize bakmadıkları halde para, yok size para mara. Her defasında inim inim inlerler sosyal devlet sosyal devlet diye, ne sosyal devlet ? nedir sosyal devlet ? Önce bunun ne olduğunu araştıracaklar, ben eşek gibi vergi ödüyorsam benim sağlığımı, güvenliğimi, gerekli durumlarda barınma ve gıda ihtiyacımı, eğitim ihtiyacımı karşılayacaklar, ondan sonra biz sosyal devletiz diyecekler, lafta olmuyor o iş öyle. Yıllardır haraç gibi kuru ekmek için bile vergi ödüyoruz, aldığımız nefes bile vergi, 15 yıl sigara içtim günde 2 paketten şimdiye kadar 200 bin liranın üzerinde yapar ve 20 dallık paketin 17,6 dalı tamamen vergi, içtiğimiz su bile vergi. Sosyal Devlet diye övünüyorsanız benim sağlığım sizin sorumluluğunuzda kardeşim, benden haraç isteyemezsiniz. Biraz daha param olsa şu ülkede durur muyum daha fazla ? Bayrak için can veririz yeri gelirse hiç sıkıntı yok ama yapılan zulümlere sonuna kadar karşıyım. Oturduğunuz ev kendinizin ise kesinlikle bu gss primini ödemek zorundasınız, yok asgari ücretin 3te1i falan hikaye. Evin varsa sen zenginsin ödeyeceksin diyorlar, açmışsın, fakir mişsin, işsiz mişsin takmıyorlar. Elbet bu yozlaşmış düzen değişecek, elbet vatandaşı sömürmeyen bir düzen kurulacak ama bakalım görecek miyiz orası tartışılır.