Hocam ne "fink" 'i ne Suriye'si. Ben nelerden bahsediyorum siz nelerden bahsediyorsunuz. 1500-1600 lerde atalarımın sahip olduğu topraklarda İngiliz yaşıyor ya da başkasının yaşadığı yerde İngiliz rahatça geziyor diye mi bu pahalılıkla boğuşuyoruz ? Anlıyorum sömürüyorlar ama savaştan çıkıp halen savaş içinde olan ülkelerde dahi enflasyon daha düşük durumda. Bknz : Suriye 2019 Enflasyon 3.6 Afganistan 7.8.
Yani niye her şey vatan millet sakarya olayına sarkıtılıyor,bu ülkenin Savunma Bakanlığı var, başka kurumları var benim önceliğim sağlıklı olmak ki ardından politikayla ilgilenebileyim. Çer çöp yiyen bir neslin neyi düşünüp neyi konuşup neyi eleştireceğini bekliyorsunuz ben anlamadım yani ?
suriye de devlet var mı ki verdigi enflasyon oranını baz alalım. bizde de bi ara enflasyon sepetine mi ne tenis topu atılıyordu düşük falan gelsin diye. bunu mu baz alacagız.
adamlar tarımın her alanında kullanılabilecek bir maddeyi yakıtı ellerinde bulunduruyorlar. kendilerinin degil ama el koymuşlar, gasp etmişler bizden çalmışlar. ve biz bunu o haydutlardan para verip alıyoruz yani hayvancılıkta olmazsa olmaz olan yakıta biz para veriyorken bunlar bildigin tek kuruş vermeden arada bir parmak bal çalıyorlarsa o kadarla idare ediyorlar. bu hayvanlar sen sanıyor musun sadece ot yiyorlar. ki sadece ot yedirsen bile o otu önlerine getirene kadar ekstra onlarca gider yazman gerekiyor bunlardan biri de kullandıgın aletlerin yakıtları. onlar yakıtın sahibiler bizse müşterisi. fark burdan kaynaklanıyor yani. anlatabildimse ne mutlu bana anlamadıgın yer varsa sor açayım.
ekstradan bizde toprakların bin parçaya ayrılıp orda ise kooperatifler eliyle tek elde toplanma çabası da cabası bu tür düşük maliyetli üründe.