eikiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bilgilendirme için öncelikle çok teşekkür ederim. Geçmiş ödemelerime baktığımda ekim ayında biner euro olmak üzere 5 kere ödemeyi banka hesabıma almışım. o ay toplam 5.400eu etmiş mesela. hiçbir sıkıntı çıkmamıştı. sizde çok büyük sorunlar olmuş. ilk cümlenizde transferwise'a dandik demenizi şimdi daha iyi anlıyorum. Aslında ben ödemelerimi Paypal ile sağlıyorum fakat ülkede malum Paypal yasak. Paypal'dan transferwise'a aktarmak zorunda kalıyordum. Var olan masraflı ve uğraştırıcı yöntemleri aslında hayal edebiliyorum. Estonya diyorsunuz galiba.
O zaman böyle düşününce ben vergisini versem bile parama ulaşamayacak mıyım
Estonya demiyorum.
Böyle bazi seyler öne cikiyor, arastirmayanlar da birsey saniyor.
Estonya size cözüm olmaz.

TW konusunda yapilan islemler farkli.
Siz banka hesabiniza tasimak icin kullanmissiniz.
IBAN/SWIFT seklinde transfer etmis olabilirsiniz, ben ATM nakit cekim konusundan bahsediyordum.
Banka hesabiniza havale ettiginizde yine Türkiye'de vergi cikar. Nakit cekim limitleri düsük olmasaydi onunla belki gec yakalanma ihtimaliniz olurdu

Yerinizde olsam vergisini öderim.
Havale masrafina kadar herseyi de vergiden düserim.
Ben zaten anlamiyorum cogu kisiyi vergi yüksek diye vergi ödemek istemiyor.
Vergi kardan ödeniyor. Masrafin coksa cok vergi cikmiyor ki.
Ben bindigim arabadan, kullandigim bilgisayara, personel yemeklerinden su an kullandigim mouse piline kadar düsüyorum.
Cidden cebime kalan kar ne ise onun da vergisini ödüyorum.

Ben yine de istemiyorum diyorsan bir takim yapilar kurulabiliyor.
Yurtdisinda daha az oranlarla vergisini ödüyorsun.
Sonra parayi Türkiye'ye getiriyorsun ve maliyeye bu paranin vergisi yurtdisinda ödendi diye ibraz ediyorsun.
Cifte vergilendirme olmamasi icin %10 civari bir sey aliyorlar (sakal ) is cözülecek gibi oluyor.
Sonra diyorlar ki, ya sen 365 günün 185 günü türkiye'de yasadigina göre vergini buraya ödemen lazim, o devlete ödedigini saymiyoruz bize ödemelisin.
Ve isler yatiyor.

Yilin 185 günü hangi ülkedeysen vergi oraya ödenir.
Zo-run-da-yiz.
Bunun disinda yapilacak seyler yasadisi olur ve gec yakalanirsiniz.
Artik bu isleri bilgisayarlar kontrol ediyor, hükümetler de kaynak gerektikce daha da iyi arastirma yapiyorlar.
Bir de gecmise yönelik hata yakalarlarsa pireyi deve yapiyorlar.
Bu dünyanin her yerinde böyle.

Dikkat ediyorum bir cok platformda avrupa ülkeleri vergi cenneti gibi anlatiliyor.
Tamamen hikaye.
Üstelik bu ülkelerde vergisini vermeyene selam bile vermezler.
O kadar da ayip ve kötü birsey.
Sistem o kadar yakindan takip ediyor ki, her firmaya özel bir numara verdiler.
Firmalar satin alacagi veya mal satacagi firmanin numarasini ögrenip onu kontrol etmekle mesul.

Vergini 1 hafta geciktirdin.
Müsteri buldun, is yapip para kazanacaksin vergini ödeyeceksin degil mi?
Degil.
Cünkü müsteri sana is vermeden önce o vergi kontrol numarani istiyor.
Veriyorsun.
Ta taamm... vergisini ödememis.
bak gelir vergisi falan demiyorum, o ayki kdv'yi ödemezsen yine ayni.
kirmizi yaniyor.
ödeseydin yesilin en güzel tonuyla gösterecekti.

Firma sana isi vermiyor cünkü vergisini ödemeyen firmayla is yapmak riskli.
Ne riski var? Yapilacak ticaretle ilgili vergisini ödemezse, bu durumu bilerek is yaptigin icin sen ödemek zorunda kaliyorsun.
Yani sözün özü su: AB aslinda o kadar da iyi birsey degil, hele bize göre hic degil.