Arkadaşlar bugün bir olay oldu Çorlu'da polis vatandaşı darp etti gibisinden. Olayın detaylarını ben bizzat Emniyet içerisinden aldım. Haber portalları bu detayları yazmamışlar maksat polisi kötülemek belli zaten. Buraya bağlantı vermeyeceğim çoğu haber sitesinde göreceksiniz zaten. Polis vatandaşı darp etti gibisinden.
Olayın gelişme durumunu sizlere aktarıyorum.
Polis devriye atıyor, vatandaş bahçesinde değil sokakta polis vatandaşı uyarıyor yasaktan dolayı geç evine diye vatandaşımız ise polise" Sen kimsin s*git" söylemlerinde bulunuyor. Son zamanlarda Polise, emniyet güçlerine, Bekçilere vesaire insanlarımız bir ahkam kesmeye başlamış herkes farkındadır. Burada yanlışı doğruyu eleştirecek olursak.
Polis vatandaşın kötülüğünü istediği için mi onu uyarıyor?
Hayır
Polis video kaydı alanları çekmemesi için kapat onu evine gir diyor.
Tamam doğru olmayabilir, bunu yanlış buluyorum fakat insanlarımız artık sosyal medya da linç ettirmek için ya da daha fazla tık almak için olur olmadık herşeyi çekmeye çalışıyorlar. Polisimiz de bu şekilde uyarmış. Basın özgürdür, fakat bu tarz videolar olmayacak sonuçlar doğurabiliyor ki bu örnekte de olduğu gibi bakınız. Şimdi videonun başı yok polis vatandaşa bahçesinde oturdu diye saldırdı oldu.
O kadar ekip gelip vatandaşa saldırmaları da doğru değil fakat farklı bir durum farklı bir ülke de olsa ki siz çok iyi biliyorsunuz örnekleri adamın kafasına bile sıkardı polisler.Bu örneği yapılan şeyin çok büyük birşey olmadığını anlatmak için söyledim, yapılan doğrudur demiyorum fakat bunlara da şükür.
Bu olay sonunda söylemek isteyeceklerim artık şu son zamanlarda sürekli yanımızda olan emniyet güçlerini, kamu çalışanları dara sokmak yerine onlara yardımcı olmalıyız.
Kalınsağlıcakla.